Valfifflet: Här läggs SD:s valsedlar på eget bord

Publicerad 9 september 2018 kl 19.31

Inrikes. På sociala medier har många användare dokumenterat misstänkt valfusk runtom i landet. I Västerås valde röstmottagarna att lägga Sverigedemokraternas valsedlar på ett eget bord.

Gilla artikeln på Facebook

Väljaren Eva Havlova besökte under dagen vallokalen vid Rudbeckianska gynnasiet Västerås. Hon upptäckte då att SD:s valsedlar hade placerats på ett eget bord – skilda från alla andra partiers sedlar.

Eva och hennes man fick säga till på skarpen flera gånger för att få röstmottagarna att göra något åt saken.

– Första gången vi sa till var det bara mannen med kuverten där som sa att det var så det skulle vara, Eva Havlova till Fria Tider.

När det kom tillbaka igen efter ungefär en timme hade inget förändrats.

– Då sa min man till på skarpen att det är förjäkligt hur de manipulerar och att sedlarna inte ligger i bokstavsordning. Han frågade även mannen varför han dessutom står där och glor på vilka röstsedlar folk tar. Det blev upprörd stämning och folk hörde men var tysta. Den tredje gången vi gick dit sa de att det tillkommit partier och då låg Vänsterpartiets sedlar på samma bord som SD:s, säger Eva Havlova.

På Twitter har en rad andra användare dokumenterat misstänkt valfusk mot Sverigedemokraterna, men även mot Alternativ för Sverige:


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Familjeveckan sågas: Löfven "hör hemma i lyxfällan"

Bidragsvecka för barnfamiljer upprör svenska företag.. "Tydligt att regeringen helt lämnat principen att alla som kan arbeta ska arbeta".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.