Martin Soneby har tidigare bland annat varit med i "Parlamentet" i TV4. År 2018 medverkade han i SVT:s humorserie "Dips".

Vänsterkomiker till polis: "Snälla skjut dig själv i munnen med tjänstevapnet"

Publicerad 5 februari 2020 kl 17.03

Inrikes. Den manlige feministen och komikern Martin Soneby, tidigare parhäst till Magnus Betnér, har hamnat i blåsväder. I ett inlägg på Twitter uppmanar han en polisman att skjuta sig själv i munnen.

Gilla artikeln på Facebook

Bråket inleddes när Martin Soneby, 43, i ett Twitterinlägg kommenterade att hans "relevansmätare exploderade" när han såg en S-politiker och en polis debattera rapmusik i SVT.

En annan Twitter-användare skrev då att polismannen ifråga, Nadim Ghazale, "faktiskt ser problemet i samhället och inte i rapparna".

"Bara för att det är en rasifierads stövel du slickar betyder det inte att du inte är en stövelslickare", svarade Soneby då.

När Ghazale själv gav sig in i diskussionen fick han följande uppmaning av Martin Soneby:

"Snälla avsluta ditt konto och skjut dig själv i munnen med tjänstevapnet. I den ordningen."

Den 43-årige vänsterkomikerns inlägg har väckt starka reaktioner – men Soneby står på sig.

"Menar du att du inte förstår poängen med den tydligaste tweet som någonsin skrivits?" svarar han när en användare ber honom att förklara poängen med svaret till polisen. Soneby fortsätter med att kalla användaren "lågbegåvad".

Nadim Ghazale kommenterar Martin Sonebys utspel på följande sätt:

"Martin vill att jag avslutar mitt eget liv. Jag som är så ung och har två små barn hemma. Kan vara det sjukaste någon icke-anonym person skrivit till mig här, någonsin. Det säger en del. Vad får en person att skriva såhär?"

Martin Soneby var tidigare lärling till komikern Magnus Betnér. Han har enligt Wikipedia uppträtt på de flesta svenska stand up-klubbarna och deltagit i en rad tv-program som "Parlamentet" och "Ballar av stål". År 2018 deltog han i SVT:s humorserie "Dips".

Fria Tider söker Martin Soneby för en kommentar.


Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Cementkrisen sprider sig till fler branscher

Även åkerier vill nu varsla. "Konsekvenserna av det här beslutet blir otroligt stora."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.