AFA-attackerna

Värdegrundsrektorns panik när han konfronteras

Scrolla för video...

Publicerad 10 januari 2022 kl 18.18

Inrikes. En vänsterextremist som dömts för att ha brutalt gängmisshandlat en invandringskritiker har fått jobb som mellanstadielärare på Gustaviskolan i Göteborg. Men när journalister från Exakt24 bad den värdegrundscertifierade skolans rektor om en kommentar försökte han beslagta deras kamerautrustning.

Dela artikeln

© Avmaskerat

"Ulven" efter och i samband med misshandeln.

Det var år 2018 som Elias Tångvik (idag Pettersson) och en grupp andra vänsterextremister attackerade den invandringskritiska Youtube-profilen "Ulven" vid syndikalisternas första maj-tåg i Göteborg.

"Ulven" omringades och överöstes med sparkar och slag i huvudet och mot kroppen.

Åklagaren ansåg att brottet skulle bedömas som grovt eftersom gärningsmännen "visat särskilt hänsynslöshet genom att de var flera och utsatte målsäganden för våld mot huvudet".

Men när domen föll i Göteborgs tingsrätt i september 2020 kom Elias Pettersson – som Elias Tångvik numera heter – undan med villkorlig dom och 75 timmar samhällstjänst.

Som många andra vänsterextremister har Elias Pettersson en bakgrund i Vänsterpartiet och han kandiderade för partiet till kommunfullmäktige år 2010. Men han skulle senare radikaliseras och engagera sig inom det det vänsterextrema fackförbundet Syndikalisterna, där han nu är styrelseledamot i Göteborg.

"En borgarskalle mot betong för varje kamrat som slagits av batong!" skriver Pettersson i ett inlägg på Facebook.

Samtidigt har han fått en anställning som lärare i årskurs fyra på Gustaviskolan i Göteborg.

När Exakt24 besökte skolan för att få en kommentar av rektorn, Henrik Wennberg, vägrade han att svara på några frågor. Den märkbart pressade rektorn hänvisade först till coronaavstånd och uppgav sedan att man inte har rätt att filma i en skola – vilket inte stämmer.

När Henrik Wennberg ville diskutera frågan utomhus började journalisterna röra sig mot utgången, där rektorn försökte ta deras kamerautrustning. Händelsen har polisanmälts som ofredande av Exakt24.

Exakt24 försökte senare nå rektorn när han var på väg till jobbet. Henrik Wennberg ringde dock polisen när fick får syn på journalisterna. Han försökte också maskera sig och ta sin cykel till jobbet istället för bilen som han brukar ta, enligt Exakt24.

Gustaviskolan är en liten skola i centrala Göteborg med en klass i varje årskurs från förskoleklass till årskurs 5.

I Gustaviskolans värdegrund står det: "Skolan ska hjälpa dig och göra något för att stoppa kränkningarna. Till vår hjälp i det arbetet har vi en plan mot diskriminering och kränkande behandling. I den beskriver vi vårt förebyggande och främjande arbete och vilka åtgärder vi vidtar om någon blir utsatt för kränkning."


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Ny kartläggning: Här får du mest sommarstuga för pengarna

Hela listan.. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.