AFA-attackerna
Från vänsterextremisternas attentat mot Christian Peterson.

Reportrar utan gränser "hinner inte" fördöma vänsterterrorn mot Christian Peterson

Publicerad 18 oktober 2021 kl 18.33

Inrikes. Vänsterextremister i Göteborg fortsätter att terrorisera Exakt24:s 19-årige reporter Christian Peterson. Men Reportrar utan gränser, som känner till fallet, vill inte uppmärksamma saken utan hänvisar till att de inte har tid.

Gilla artikeln på Facebook

Reportrar utan gränser i Sverige har fullt upp med att stödja vänster­journalister i länder som Ungern och Polen och har inte tid att fördöma terrorn mot den svenske högerjournalisten Christian Peterson.

Det framgår efter att vänster­extremister återigen attackerat Christian Peterson, som granskar den svenska extrem­vänstern, och hans ensam­stående mammas bostad i Göteborg.

Natten till torsdagen förra veckan vaknade Peterson av att hans lillasyster skrek på hjälp. En maskerad vänste­rextremist hade nämligen kastat in en rökbomb i hennes sovrum – och attacken fångades på film.

Vid ett tidigare tillfälle jagade Christian Peterson själv iväg vänsterextremister från huset – mitt i natten och enbart iklädd kalsonger.

Exakt24:s chefredaktör Erik Almqvist har ringt upp Reportrar utan gränser i Sverige för att fråga dem varför de inte uppmärksammar terrorn. Det framgår att organisationen är väl medveten om fallet, men att man ändå inte vill uppmärksamma det.

– Vi är en liten organisation och ibland kan vi driva enskilda fall och ibland kan vi inte det. När vi driver enskilda frågor så är det nästan alltid en person som sitter fängslad i ett icke-demokratiskt land. Jag säger inte att de här trakasserierna är mindre värda att uppmärksamma, men ibland är det svårt att uppmärksamma varje enskilt fall, svarar Katarina Carlsson, verksamhetsledare för organisationen.

Katarina Carlsson framhäver att Reportrar utan gränser bland annat har uppmärksammat "hat och hot" mot public service och "journalister som ett kollektiv".

– Varför vi inte drivit just det enskilda fallet har jag inget svar på utan det är snarare en resursfråga, fortsätter hon.

Christian Peterson säger till Fria Tider att han inte är förvånad över att Reportrar utan gränser inte uppmärksammar hans fall.

– Det är ju inte förvånande att regimtrogna NGO:er tar sig rätten att fördöma nationalkonservativa länder samtidigt som de blundar för utvecklingen i Sverige. Mig veterligen har ingen oppositionell journalist i Ungern fått en rökbomb inkastad i sitt familjehem, säger han.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Stockholmspolisen grep 75 sexköpare

Slog till i city och närförorterna.. Männen ska få "hjälp sluta köpa sex" på särskild mottagning.0 

Kvinna döms för mord på sambon

Friades i tingsrätten.. 50-årige företagaren från Hallstahammar försvann spårlöst.0 

Forskare odlar fram svenska cideräpplen

Korsar svenska äpplen med franska och engelska.. Ska ge tillräckligt bittra frukter för svensk cidertillverkning.0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Vänsterduons insats i "På spåret" hånas. Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson sågas.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0