AFA-attackerna
Rebecka Engvall poserar för AFA:s webbutik Red Deer Collective.

Sopätande AFA-kvinna ny stadsarkitekt

Publicerad 8 november 2021 kl 16.42

Inrikes. Vänsterextremisten Rebecka Engvall, 36, har ett gedigen bakgrund inom både AFA och ett nätverk för så kallad "dumpster diving" – sopätning. Nu har hon utnämnts till stadsarkitekt i Ulricehamns kommun, avslöjar Avmaskerat. På AFA:s webbutik poserar Engvall samtidigt i rånarluva – beväpnad med gatustridsvapen – tillsammans med kriminella vänsterextremister.

Gilla artikeln på Facebook

© Faksimil

Rebecka Engvall med järnrör och rånarluva.

Rebecka Engvall tillträdde den 1 november tjänsten som stadsarkitekt i Ulricehamns kommun, något som Ulricehamns Tidning rapporterat om.

– Att få jobba som stadsarkitekt har alltid varit en drömroll för mig. Ulricehamns kommun verkar jobba bra med arkitekturfrågor. Jag ser att det finns en progressiv utveckling och samtidigt potential till att jobba med arkitektur, säger Engvall till tidningen.

Den idag 36-åriga arkitekten har under många år varit engagerad i AFA och andra vänsterextrema sammanhang, skriver Avmaskerat, som granskar vänstern. År 2009 stod hon inför rätta tillsammans med den ökända AFA-profilen Lilly Svahn för att ha attackerat polisen i samband med en blockad mot Berns salonger i Stockholm. Rebecka Engvall friades dock i brist på bevis.

Engvall har också haft ett förhållande med den kriminella AFA-ledaren Mats Runvall, som är pappa till hennes barn. Idag är Runvall gift med DN-skribenten Kristina Lindquist.

Modell för AFA-butik
Mats Runvall driver Red Deer Collective, som är AFA:s största webbutik och säljer klädesplagg med vänsterextrema motiv.

En av modellerna som poserar med kläderna i butikens marknadsföring är ingen mindre än Ulricehamns nya stadsarkitekt, skriver Avmaskerat.

På bilderna syns Rebecka Engvall tillsammans med andra vänsterextremister, iklädd rånarluva och gatustridsvapen. Kläderna har budskap som "Antifascistisk Aktion" och "Free Joel". Det senare budskapet syftar på Joel Bjurströmer Almgren, en ökänd vänsterextremist som dömdes till fängelse för att ha försökt hugga ihjäl en politisk motståndare i samband med ett extremistbråk i Kärrtorp 2013.

Pengar som kom in från försäljningen av tröjorna som Engvall poserade i har gått till att betala Joel Bjurströmer Almgrens böter, skriver Avmaskerat.

Åt sopor
Under ett evenemang på Malmö stadsbibliotek år 2012 berättade Rebecka Engvall om hur hon brukar äta sopor och ägna sig åt så kallad "dumpster diving".

– Det är billigare att hämta maten gratis än att köpa den. Jag slipper jobba extra vid sidan om mina studier, och det känns bra att ta tillvara en del av det enorma överflödet som bara kastas, sade hon.

Journalisten på Ulricehamns Tidning upptäckte i samband med researchen till sin artikel att den nya stadsarkitekten att Rebecka Engvall förekommer i vänsterextrema Tidningen Brands podcast.

När hon får en fråga om sitt vänsterextrema engagemang svarar hon:

– Jag medverkade som gäst i podden utifrån min roll som arkitekt. Och medverkan i Brand bygger på mitt intresse för grafiska illustrationer.

Slänger på luren
Enligt Avmaskerat visar Rebecka Engvall på Facebook, under täcknamnet "Roxy Amarone", fortfarande ett starkt stöd för extremvänstern. Bland annat har hon gillat inlägg av terrorgruppen Revolutionära Fronten.

Fria Tider har sökt Rebecka Engvall för en kommentar. När vi nådde henne lade hon på luren så snart hon fick höra att samtalet kom från Fria Tider.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.