Feministiskt initiativ
Victoria Kawesa har flera islamistiska vänner på Facebook.

Victoria Kawesa är kompis med islamister på Facebook

Publicerad 20 april 2017 kl 11.15
Av Mattias Albinsson

Politik. Feministiskt initiativs nya partiledare Victoria Kawesa är kompis på Facebook med ett flertal kontroversiella muslimska män som öppet uttryckt åsikter som betraktas som islamistiska eller kvinnofientliga. Det avslöjas i en tråd på Flashback.

Gilla artikeln på Facebook

Fyra av de åtta männen är före detta toppolitiker som tvingats avgå sedan de anklagats för att bland annat hysa islamistiska eller kvinnofientliga sympatier. Det handlar om de båda MP-politikerna Muhamed Temsamani och Yasri Khan, tidigare S-politikern Omar Mustafa samt M-politikern Abdirisak Waberi.

Khan tvingades avgå sedan han vägrat skaka hand med en kvinnlig journalist, Temsamani och Mustafa för sina kopplingar till islamister och Waberi har tvingats bort från Moderaterna i smyg efter en växande kritik mot att han bland annat försvarat muslimska mäns rätt att gifta sig med flera kvinnor och misshandla dem om de är olydiga.

Moderaternas nedtystade islamistskandal

En av dem Kawesa tycks vara nära vän med är Rashid Musa, ordförande för Sveriges Unga Muslimer. I ett meddelande till Musa skriver Kawesa "Bror, hur kan man misslyckas när man gått i din retorikskola? Tack bästa, uppskattas djupt". Frilans­journalisten Joakim Lamotte har tidigare anklagat Musa för att hylla terrorattacken i Berlin inför julhelgen förra året. I en sex år gammal artikel i Svenska Dagbladet hyllar Musa dem som anslutit sig till den somaliska terrorgruppen al-Shabab som hjältar.

Amanj Aziz, talesman för Sveriges förenade muslimer, är en annan av Kawesas vänner på Facebook. Aziz har det senaste året fått en hel del medial uppmärksamhet och anklagats för att bekänna sig till en salafistisk och radikal tolkning av islam.

Två andra kontroversiella vänner som Victoria Kawesa har på Facebook är Zainab Marrakchi och Ahmed Siraj som båda är ledamöter i styrelsen för Ibn Rushd som upprepade gånger pekats ut som ett islamistiskt studieförbund.

Fria Tider har gjort flera försök att nå Feministiskt initiativ via såväl mejl som telefon för bemötande. När vi kommer fram till press­avdelningen via telefon får vi veta att de inte känner till kopplingarna mellan partiledaren och de islamistiska männen. Därefter kopplas vi bort och får inte svar på våra frågor. När vi återigen försöker ringa press­avdelningen är det en telefonsvarare som svarar.


Isolering från kvinnor ny strategi mot falska anmälningar. Män i finansbranschen undviker affärsluncher, möten i enrum, vägrar sitta bredvid kvinnliga kollegor på flyget och bokar hotellrum på olika våningar.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.