SD:s landsdagar 2015
Hanna Wigh varnar för utvecklingen inom SD.

Wigh: SD-styrelsen styr inte partiet

Publicerad 27 november 2015 kl 11.16

Inrikes. Avgående partistyrelseledamoten Hanna Wigh (SD) kommenterar nu diskussionerna om partiets kontroversiella styrelseskick i Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Det är sedan tidigare känt att SD-ledningen har säkrat makten över partiets styrelseledamöter genom att göra dem finansiellt beroende av Mattias Karlsson. Upplägget går ut på ledamöterna handplockas ur riksdagen där gruppledaren Karlsson i praktiken bestämmer vem som får vara med.

Ledamöter som inte röstar enligt Karlssons instruktioner "petas" sedan ur både riksdagen och partistyrelsen. Petade Hanna Wigh beskriver exempelvis sin tid i styrelsen som ett rent målvaktsuppdrag.

– Du får information och sedan sitter du där och utesluter partikamrater. Att styra partiet är tyvärr inte vad partistyrelsen gör, säger hon till Aftonbladet.

Inför partiets landsdagar har kretsen runt Mattias Karlsson lämnat vidare dokument som de "beslagtagit" från en tjänsteman vid kansliet till Nyheter idag och Researchgruppen. Av dokumentet påstås framgå att en större grupp tjänstemän på SD:s riksdagskansli, tillsammans med SDU och partiets tidigare så kallade bunkerfalang, ska ha planerat att söka stöd för att ersätta Mattias Karlsson och Richard Jomshof under landsdagarna.

AFA-veteranen Mattias Wåg tror dock inte att planerna lyckas, och räknar istället med att Karlsson nu kommer att rensa ut samtliga kritiker ur partiet.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Mer från Inrikes

Malmö betalade ut 1,1 miljarder i socialbidrag

Nya katastrofsiffror från den mångkulturella staden.. Betalar ut mest bidrag och har högst arbetslöshet i hela landet.0 

Morddömd får 60.000 kronor för knäskada

Skadade sig under fotbollsmatch.. Får nu lika mycket ersättning som anhöriga till mordoffer får.0 

Här är falske polisen som länsar äldres konton

Har slagit till mot en lång rad kvinnor över 80.. Tricket: Skrämma offren med att de är på väg att utsättas för brott.0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0