Terrordåden i Bryssel

Ytterligare fyra dödsoffer för tisdagens terrordåd i Bryssel

Publicerad 28 mars 2016 kl 18.35
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Antalet dödsoffer för tisdagens terrordåd i Bryssel har under påskhelgen stigit till 35, utöver de tre terrorister som sprängde sig själva i luften, sedan fyra svårt skadade personer avlidit på sjukhus.

Gilla artikeln på Facebook

Fortfarande vårdas ett sextiotal offer för kritiska skador, vilket gör att dödssiffran kan komma att stiga ytterligare. Två av dem som dödades i terrordådet var svenskar och flera av offren har ännu inte identifierats.

Under måndagen släppte de belgiska myndigheterna en övervakningsfilm som visar de tre terroristerna på Bryssels flygplats, skriver Daily Mail. Två av dem, Ibrahim El-Bakraoui and Najim Laachraoui, har identifierats som de två som sprängde sig själva på flygplatsen och tog ett drygt dussintal andra med sig i döden.

Det är ännu oklart vem den tredje mannen som syns i videon är. Mannen har på videobilderna en vit skjorta och vit jacka på sig och belgisk media har pekat ut honom som frilansjournalisten Fayçal Cheffou. Utredarna har dock inte lyckats bevisa att det är Cheffou som syns på videobilderna och han har därför försatts på fri fot igen.

Terrorist? Frilansjournalisten Fayçal Cheffou har pekats ut som en av terroristerna som slog till mot Bryssel i tisdags.

De senaste dagarna har ett stort antal terrortillslag gjorts på flera platser i Bryssel och övriga Belgien där ett flertal misstänkta islamister gripits. Individer som misstänks för inblandning i terrorism har även gripits i Tyskland, Italien och Nederländerna.

Under måndagen anhölls tre terrormisstänkta män av belgiska åklagare. De tre männen, Yassine A, Mohamed B. och Aboubaker O, greps i samband med påskhelgens razzior mot misstänkta jihadister i Belgien. Myndigheterna har inte offentliggjort de gripna männens efternamn.

En fjärde man, Anis B, greps i Rotterdam i Nederländerna misstänkt för att ha fått order från Islamiska staten om att genomföra terrordåd i Frankrike. Mannen greps på begäran från de franska myndigheterna och vid polisinsatsen i Rotterdam greps ytterligare tre män.

Enligt franska myndigheter har Anis B. tillsammans med en annan man, som greps i Frankrike förra veckan, planerat genomföra nya terrordåd. Vid terrortillslaget, som gjordes i Paris, påträffade polisen såväl sprängmedel som ett automatvapen.

Sammanlagt uppges nio misstänkta terrorister ha gripits i Bryssel sedan terrordåden för mindre än en vecka sedan.


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0