Terrordådet i Stockholm

11-åriga Ebba dödades i terrordådet på väg hem från skolan

Publicerad 12 april 2017 kl 10.28
Av Mattias Albinsson

Inrikes. 11-åriga Ebba Åkerlund blev ett av offren för fredagens terrordåd i Stockholm. Det rapporterar flera medier sedan anhöriga hört av sig och godkänt att hennes namn och bild publiceras.

Gilla artikeln på Facebook

Den elvaåriga flickan hade åkt buss från skolan tillsammans med kompisar och gått av nära Sergels torg. Därifrån promenerade hon längs Drottninggatan för att träffa sin mamma i stan när terroristen slog till.

Ebbas anhöriga gick efter dådet ut med en efterlysning i sociala medier då de inte visste vad som hänt flickan. Under helgen bekräftades att hon var en av dem som dödats i attacken.

"Av hela vårt hjärta tackar vi svenska folket för all den värme och kärlek ni givit oss i en tid av förtvivlan och smärta. Vi behöver nu lugn och ro för att bearbeta vår sorg och ber om förståelse för att vi behöver göra det i fred”, säger föräldrarna i ett uttalande till TV4.

11-årig flicka försvunnen efter terrordådet
Bild på terroroffer sprids på internet

Det andra svenska dödsoffret i attacken var den 69-åriga läraren Lena Wahlberg från Ljungskile. Hon fördes svårt skadad till sjukhus efter dådet där hon senare avled av sina skador.

Förutom de två svenska dödsoffren omkom även den 41-årige tvåbarns­pappan Chris Bevington som var brittisk medborgare men bosatt i Sverige samt den 31-åriga småbarns­ Maïlys Dereymaeker från Belgien.

Landstinget i Stockholm uppgav i ett press­meddelande igår eftermiddag att sju skadade personer fortfarande vårdas på akutsjukhus efter dådet.

Fem av dem är lindrigt skadade, och två av dem vårdas fortfarande på intensiv­vårdsavdelning.

De blev terrorns offer


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Österrike: Fängelse för vaccinvägrare

Utkast till nya lagen läckt. Så ska hela landets befolkning över 14 år tvingas ta coronavaccin.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.