Foto: SJSD68

46-åring bakom mordet på småbarnsmamman

Publicerad 18 februari 2012 kl 13.39

Inrikes.En 46-årig man av östeuropeisk härkomst har anhållits för mordet på 39-åriga Carina Månsson på Lugna Gatan i Malmö. Mannen heter Christer Skraba, är egenföretagare och har tidigare varit svensk soldat i Bosnien. Han är tidigare dömd för våld mot kvinnan.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 16:30-tiden på fredagseftermiddagen som ett larm inkom till polisen om att en kvinna knivhuggits av en man i bostadsområdet Lugnet i Malmö. Flera personer blev vittne till händelsen och larmade polis och ambulans.

Tillkallade polispatruller kunde snabbt gripa Christer Skraba, som syns längst ned på bilden ovan, direkt i anslutning till brottsplatsen. Två barn som var i sällskap med kvinnan omhändertogs och fördes välbehållna till ett lugnt och säkert ställe för att få professionell hjälp att bearbeta vad de just bevittnat, skriver polisen på sin hemsida.

Christer Skraba dömdes så sent som den 23 november förra året  till ett års fängelse för olaga frihetsberövande av Carina Månsson. Enligt Sydsvenskan hade han hållit henne fastlåst med handklovar och buntband av plast i deras tidigare gemensamma bostad. Han hade ännu inte hunnit börja avtjäna straffet eftersom domen överklagades till hovrätten.

Mördaren och offret ska vidare ha varit inblandade i en vårdnadstvist. I sitt vittnesmål från förra året ska kvinnan ha sagt att hon trodde mannen skulle döda henne och att “det var kört”, skrev Sydsvenskan förra året. Enligt obekräftade uppgifter till Sydsvenskan ska nya förhandlingar i vårdnadstvisten ha ägt rum dagen före mordet.

Enligt bloggen Sweden Confidential ska Christer Skraba ha vuxit upp i Sverige i förhållandevis bra områden, bland annat i  villaområdet Höllviken. Hans pappa ska också ha varit egenföretagare.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fräcka bluffen. Ytterst korrupt beteende, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0