Mordet på Adriana

Adriana, 12, rastade hunden – sköts ihjäl vid McDonalds

Publicerad 3 augusti 2020 kl 11.55

Inrikes. Den flicka som natten till söndagen sköts ihjäl vid en bensinstation i södra Stockholm hette Adriana och skulle fylla 13 år i september. Hon bodde nära platsen där hon mördades och var, enligt uppgifter till Sveriges Television, ute och rastade hunden när hon sköts ihjäl.

Gilla artikeln på Facebook

Adriana hade en polsk mamma och en pappa från Iran. Föräldrarna var separerade och mamman omgift. Mamman, hennes nye man och Adriana bodde tillsammans i närheten av den nattöppna McDonalds-restaurang som Adriana gick till med hunden under de tidiga morgontimmarna på söndagen.

När flickan befann sig vid restaurangen dök plötsligt en bil upp och skottlossning utbröt där en kriminell gruppering började skjuta mot en annan. Den tilltänkta måltavlan ska ha varit några män i skottsäkra västar som befann sig vid McDonalds. Adriana hamnade mitt i eldstriden, träffades av skott och avled av sina skador.

I polska medier har händelsen fått stor uppmärksamhet eftersom Adriana var dotter till en polsk kvinna. Både polska public service-bolaget TVP och kvällstidningen Super Express har gått ut med Adrianas namn. Svenska medier har istället valt att låta bli.

Klockan två idag på eftermiddagen ska en minnesstund hållas på platsen där Adriana sköts ihjäl. Polisen har ännu inte lyckats gripa någon för mordet på henne.


Ädelmetallerna

"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Ekonominyheter

Företagare ska kunna dömas för bidragsbrott

Utskottsinitiativ mot bidragsfusk.. Nu ska bidragsbrottslagen även omfatta statliga stöd till företag.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.