Mordet på Adriana

Adriana, 12, rastade hunden – sköts ihjäl vid McDonalds

Publicerad 3 augusti 2020 kl 11.55

Inrikes. Den flicka som natten till söndagen sköts ihjäl vid en bensinstation i södra Stockholm hette Adriana och skulle fylla 13 år i september. Hon bodde nära platsen där hon mördades och var, enligt uppgifter till Sveriges Television, ute och rastade hunden när hon sköts ihjäl.

Gilla artikeln på Facebook

Adriana hade en polsk mamma och en pappa från Iran. Föräldrarna var separerade och mamman omgift. Mamman, hennes nye man och Adriana bodde tillsammans i närheten av den nattöppna McDonalds-restaurang som Adriana gick till med hunden under de tidiga morgontimmarna på söndagen.

När flickan befann sig vid restaurangen dök plötsligt en bil upp och skottlossning utbröt där en kriminell gruppering började skjuta mot en annan. Den tilltänkta måltavlan ska ha varit några män i skottsäkra västar som befann sig vid McDonalds. Adriana hamnade mitt i eldstriden, träffades av skott och avled av sina skador.

I polska medier har händelsen fått stor uppmärksamhet eftersom Adriana var dotter till en polsk kvinna. Både polska public service-bolaget TVP och kvällstidningen Super Express har gått ut med Adrianas namn. Svenska medier har istället valt att låta bli.

Klockan två idag på eftermiddagen ska en minnesstund hållas på platsen där Adriana sköts ihjäl. Polisen har ännu inte lyckats gripa någon för mordet på henne.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.