Mordet på Adriana
"10an" och de två andra männen i musikvideon.

Fängelse för rappare som poserade med AK-47:an som dödade 12-åring

Publicerad 7 september 2021 kl 11.47

Inrikes. Attunda tingsrätt har i dag dömt tre yngre män – med mer eller mindre uttalad koppling till organiserad brottslighet – för grovt vapenbrott. I en musikvideo inspelad ett par dagar före mordet på 12-åriga Adriana ses de posera med bland annat AK-47:an som användes för att döda flickan.

Dela artikeln

Männen anses tillsammans och i samråd med andra ha innehavt ett antal skarpa skjutvapen i samband med inspelningen av musikvideon.

Det rör sig om en musikvideo till låten "Blue Cheese" med gangsterrapparen "10an", som hade över 140.000 visningar på Youtube innan den nyligen togs ned.

Ett av vapnen – en AK-47 – har tingsrätten kunnat konstatera vara ett fungerande skarpt skjutvapen utan att det kunnat tas i beslag.

På en av inspelningsplatserna – ett garage i Sollentuna – har nämligen en upphittad patron till vapnet kunnat bindas till annan ammunition som använts i samma vapen vid två dödsskjutningar. En av dessa skjutningar ägde rum dagen efter inspelningen, då 12-åriga Adriana sköts till döds vid en bensinmack i Norsborg natten mot den 2 augusti 2020 .

I musikvideon figurerar också den bil, en vit Audi, som användes vid mordet på Adriana. Av filmmaterialet framgår att personerna haft tillgång till ett antal vapen och bland annat hanterat dem på en skolgård i Västerås samt avlossat vapen från en bil som framförs i hög hastighet på en väg i tätbebyggt område i Västerås.

Rapparen och hans bror döms till fängelse 4 år respektive 5 år 6 månader. Även övriga tilltalade i målet – som helt eller delvis döms för annan brottslighet – får fängelsestraff.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.