Mordet på Adriana
Adriana och de tre dömda männen.

Livstids fängelse för 12-åriga Adrianas mördare

Publicerad 26 april 2023 kl 13.45

Inrikes. Maykil Yokhanna, Benjamin Mahdi och Hassan Mohammad dömdes idag till livstids fängelse, bland annat för mordet på Adriana, 12. Männen döms även för mordförsök mot sju andra personer vid samma tillfälle.

Dela artikeln

På natten mot den 2 augusti 2020 inträffade en så kallad drive-by-skjutning vid en McDonalds-restaurang i Norsborg.

Två skott träffade en 12-årig flicka, Adriana, som senare avled av sina skador. Tre män – Maykil Yokhanna, Benjamin Mahdi och Hassan Mohammad – åtalades för att tillsammans ha utfört skjutningen.

Tingsrätten dömer nu samtliga tre för mordet och även för mordförsök mot sju andra personer som var på brottsplatsen. Tingsrätten har kommit fram till att två av dessa var de egentliga måltavlorna.

Trion döms också för vissa andra brott. Straffet bestäms till fängelse på livstid för samtliga tre.

Bevisningen i målet har bestått av ett stort antal olika omständigheter som enligt domstolen var för sig pekar mot att det var de åtalade männen som utförde gärningen. Bland annat handlar det om kopplingar till de vapen och den bil som användes, männens motiv, chattar och uppkopplingar med så kallade skytelefoner och efterföljande agerande där männen såg till att vapnen och bilen röjdes undan.

– Det har varit frågan om en urskillningslös eldgivning med automatvapen på en plats där det fanns flera människor och en av dem dog. Straffet kan därför inte bli något annat än fängelse på livstid, säger rättens ordförande, chefsrådmannen Tore Gissin, i ett uttalande.

Domen omfattar även åtal mot fyra andra män som också döms för brott. Bland annat döms en man för grovt skyddande av brottsling till två års fängelse.


Nyheter från förstasidan

Bidragsfuskande ministern ska stoppa bidragsfusk

"Nu blir det enkelt att komma åt fusket". Försäkringskassan ska få hjälp kontrollera det utbredda så kallade VAB-fusket.0 

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.