Mordet på Adriana
"10an" och de två andra männen i musikvideon.

Gangsterrappare döms för musikvideo med AK-47:an som dödade Adriana

Publicerad 16 december 2021 kl 15.29

Inrikes. I en musikvideo inspelad ett par dagar före mordet på 12-åriga Adriana sågs tre män posera med bland annat AK-47:an som användes för att döda flickan. Nu döms trion av hovrätten.

Dela artikeln

Låten "Blue Cheese" med gangsterrapparen "10an" hade över 140.000 visningar på Youtube innan den togs bort.

I musikvideon syns flera kriminella invandrare posera med vapen – bland annat den AK-47:a som ett par dagar efter inspelningen av videon användes för att mörda 12-åriga Adriana.

"10an" och två av hans kumpaner i videon har nu dömts av hovrätten för bland annat grovt vapenbrott.

Attunda tingsrätt dömde de tre männen för grovt vapenbrott avseende tre vapen i samband med inspelningen av en musikvideon. I samma dom prövade tingsrätten ytterligare åtal för bland annat grovt vapenbrott och tingsrätten dömde sammanlagt fem män för grovt vapenbrott med mera, och bestämde påföljderna till fängelse mellan 5,5 år och drygt 1 år.

Efter tingsrättens dom har åklagaren lagt fram ytterligare utredning bland annat beslag av den i målet aktuella automatkarbinen, en AK-47, samt information från den krypterade chattjänsten SKY ECC. Hovrätten har med stöd av den nya utredningen kommit fram till att sammanlagt fem vapen användes vid olika tillfällen under inspelningen av musikvideon.

Hovrätten dömer i likhet med tingsrätten de åtalade även för andra brott. Hovrätten skärper fängelsestraffet för en av männen till 2,5 år och sänker fängelsestraffet för en annan till 5 år. I övrigt fastställer hovrätten tingsrättens dom.

– Hovrätten anser att det genom åklagarens nya utredning är klarlagt att samtliga vapen som fanns med vid inspelningen av musikvideon var riktiga skjutvapen och inte s.k. replikor. Åklagaren har också bevisat att de åtalade visste att det var riktiga vapen, säger hovrättslagmannen Staffan Lind, ordförande i målet.


Nyheter från förstasidan

Bidragsfuskande ministern ska stoppa bidragsfusk

"Nu blir det enkelt att komma åt fusket". Försäkringskassan ska få hjälp kontrollera det utbredda så kallade VAB-fusket.0 

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0 

Vetenskap

Nord stream-gasen kvar i havet. Mätningarna visar.0 

Svensk AI-superdator blir dubbelt så kraftfull. "Berzelius" uppgraderas för 125 miljoner kronor.0 

Kultur

Fler läser fysiska böcker i sommar. Kan vara riktigt bra raggningstrick.0