Afrikan döms för att ha kallat arab för zigenare

Publicerad 24 november 2016 kl 13.32

Lag & Rätt. En 18-årig kvinna som invandrat från ett afrikanskt land döms för "hets mot folkgrupp" efter att ha ropat "jävla zigenare" till en nyanländ invandrare från Syrien på en busshållplats i Varberg.

Dela artikeln

Kvinnan berättade i förhör att hon just hade haft ett möte på socialkontoret och var irriterad när hon kom till vänthallen och där mötte en grupp araber.

Hon pekade på målsäganden, som kom till Sverige som asylsökare från Syrien 2014, och ropade ”jävla zigenare, åk hem till ert hemland”, enligt domen.

I polisförhör erkände kvinnan att hon ropat "jävla import, stick härifrån" till de arabiska männen. Enligt åklagarens stämnings­ansökan ska hon även ha ropat "jävla blattar" och invandrarna ska ha skrikit "knulla din mamma" till varandra.

Efter händelsen gick araberna till polisstationen för att anmäla den afrikanska kvinnan, men polis­stationen var stängd och när de gick tillbaka till vänthallen var kvinnan kvar och gick till förnyad attack. Hon sparkade sitt offer på ena benet och slog honom i magen. Hon spottade honom också på byxorna.

Kvinnan, som var 17 år när brotten begicks, döms nu av Varbergs tingsrätt till skyddstillsyn för misshandel, hets mot folkgrupp och ofredande. Hon ska också betala 5.000 kronor i skadestånd till syriern.


Nyheter från förstasidan

Här river de tiggarlägret

"Vissa talar, andra agerar." Anordnade "städdag" i ökänt romskt läger i Järfälla kommun.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Hysterisk konflikt om svenskfientlighet. Nu anklagar vänstern Ivar Arpi för att ha blivit nazist.0 Plus

Vetenskap

Genombrott för forskning om nya platta skärmar. Svenska forskare först med ny teknologi.0 

Ungas krav på könsbyte går oftast över med åren. Upplevelsen av att vara "född i fel kön" oftast tillfällig.0 

Kultur

Dolph Lundgren till svenskarna: "Vakna, vikingar!". Hollywoodstjärnan rasar mot låga straffen för våldtäktsmän.0 

Kommenterar "stora tuttar" – då blir programledaren vansinnig. Feministkaoset i "Bachelorette Sverige".0