Alternativ för Sverige

Sverigedemokraterna behöver konkurrens, var Kasselstrands budskap i sitt tal i Umeå i helgen.

AFS-ledarens attack mot Åkesson: "Jimmie är trött, saknar energi"

Publicerad 20 augusti 2018 kl 10.34

Inrikes. Kampen om de invandringskritiska väljarna trappades upp i helgen när Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand riktade hård kritik mot SD. Åkesson och SD har blivit trötta och bekväma efter riksdagsinträdet och behöver konkurrens, var AFS-ledarens budskap.

Dela artikeln

Det var när Alternativ för Sverige höll torgmöte i vänsterfästet Umeå igår som han kritiserade Jimmie Åkesson, som han menade har blivit trött och tappat energin.

– Det är väl inget större fel på Jimmie Åkesson, men det är ju ingen energi. Det är inget drag under galoscherna, det finns ingen geist längre, varken i Jimmie Åkesson eller i Sverigedemokraterna, sade Kasselstrand.

– Den energi de hade inför riksdagsinträdet 2010 är som bortblåst, för man behöver inte den längre. Man sitter väldigt bekvämt i riksdagen. De andra partierna är så dåliga att Sverigedemokraterna har ökat hela tiden i alla fall, de är ett självspelande piano.

– Man orkar inte formulera politik. Några lösningar från Sverigedemokraterna har vi inte sett. De pratar inte ens återvandring.

Sverigedemokraterna och de andra riksdagspartierna skulle må bra av att utsättas för konkurrens av ett nytt riksdagsparti, menade Kasselstrand.

– Det krävs att vi utsätter politikerna för konkurrens. Precis som när företag har monopolställning och blir bekväma, så mår man bra av konkurrens, sade han.

– Därför är det bara positivt för svensk politik och kanske framförallt för Sverigedemokraterna att vi kommer in i Sveriges riksdag den 9 september och ser till att det blir åka av för politikerna.

Jimmie Åkesson har i en kommentar om AFS tidigare i år avfärdat det nya partiet som ett tillhåll för "rasister".

Alternativ för Sverige kommer att dra till sig sådana som vi inte vill ha, rasister och haverister på olika sätt och det är ju bra att de har någonstans att ta vägen, sade Jimmie Åkesson till TV4 när AFS lanserades.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.