Flicktafsaren

Pixling av flicktafsare förvånar i Danmark

Publicerad 25 mars 2017 kl 17.37
Av Mattias Albinsson

Media. Att de två svenska kvälls­tidningarna Aftonbladet och Expressen inte tycks vilja hjälpa polisen att få tag på en man som jagas för att ha sexofredat flickor på bussar i Stockholms­området förvånar i Danmark. Mannen "beskyddas av den svenska pressen", skriver Ekstrabladet i en artikel.

Gilla artikeln på Facebook

Det var förra veckan som Stockholms­polisens förundersöknings­ledare Cecilia Närfors vände sig till media för att få hjälp med att få tag på en man som vid ett flertal tillfällen gett sig på och antastat flickor och unga kvinnor på bussar i Stockholms­området.

Vid minst sex tillfällen ska mannen ha gett sig på flickor och kvinnor som är mellan 15 och 22 år gamla genom att sätta sig bredvid dem och på "ett subtilt sätt" föra handen mot deras underliv.

Bussman sexattackerar flickor – då maskerar Expressen hans ansikte

Men när tidningarna Expressen och Aftonbladet fick ta del av bilder och filmer på den misstänkte valde båda tidningarna att maskera hans ansikte så att läsarna inte skulle kunna känna igen honom.

– De har valt att inte visa hans ansikte, förklarade Närfors för Fria Tider under gårdagen.

Det är något som danska Ekstrabladet gör sig lustig över.

"Och här kan du se hur Aftonbladet försökte hjälpa polisen att få tag på gärningsmannen", skriver tidningen sarkastiskt och visar en skärmdump från den svenska kvällstidningen där en röd ring markerar en stor suddig fläck på bilden där mannens huvud är.

Tidningen går så långt som att hävda att den tafsande mannen "beskyddas av den svenska pressen". På Facebook är det många danskar som reagerar på Aftonbladets och Expressens arbetsmetoder.

"Svensk press = snuskpress" skriver en man och fortsätter: "De är verkligen inte intresserade av att gärningsmannen hittas - i den politiska korrekthetens namn. Så strunta i vad svenska flickor och kvinnor utsätts för".

En annan som kommenterar tycker att något radikalt borde göras för att förhindra att problemen i Sverige sprider sig till Danmark. "Bygg en mur mot Sverige", föreslår han.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Mycket bidrag i Teslas omsättning

Säljer "utsläppsrätter" istället för bilar.. Statliga subventioner bakom framgångssagan Elon Musk.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.