Flicktafsaren
JAGAS: Bilderna är från en övervakningskamera på buss 873 mellan Gullmarsplan och Tyresö den 19 januari. Infälld: Expressens pixlade bild.

Bussman sexattackerar flickor – då maskerar Expressen hans ansikte

Publicerad 24 mars 2017 kl 15.57

Efterlyst. Mannen misstänks för att vid minst sex olika tillfällen ha sexuellt ofredat flickor och unga kvinnor på bussar i Stockholm. Polisen vädjar om hjälp med att identifiera tafsaren – men både Expressen och Aftonbladet väljer att maskera hans ansikte när de publicerar övervakningsbilderna.

Gilla artikeln på Facebook

© Skärmdump

Så här ser det ut när Expressen publicerar bilder på mannen.

© Skärmdump

Polisen "ber om hjälp från allmänheten", skriver Aftonbladet – och publicerar bilder där mannen omöjligt kan identifieras.

Expressen var i förra veckan först med att rapportera om serietafsaren, som angripit en rad unga kvinnor i åldrarna 15 till 22 på busslinjer längs linjer i Södra Stockholm.

Mannens tillvägagångssätt har varit likartat vid de minst sex olika tillfällena. Han har satt sig bredvid sitt offer och sedan på "ett subtilt sätt" fört handen mot deras underliv.

En av de drabbade, 17-åriga Elisabeth, berättar för Expressen att hon fick en chock när hon insåg att mannen tafsade på henne. Hon säger att hon inte vågar åka hem ensam längre när det blivit mörkt och hoppas att polisen ska kunna identifiera mannen.

– Det skulle kännas som en lättnad att man slipper vara rädd att samma man kanske kan göra det igen om jag går på samma buss, säger Elisabeth till Expressen.

Men trots vädjanden från offren och polisen väljer inte bara Expressen, utan även Aftonbladet, att maska ansiktet på mannen så att det blir omöjligt för läsarna att se hur han ser ut.

Nu har polisen slutligen beslutat att själva gå ut med opixlade bilder på den misstänkte mannen för att få hjälp från allmänheten. 

– Vi vill få honom identifierad, säger förundersökningsledare Cecilia Närfors till Fria Tider.

Närfors uppger att det är polisen som tidigare lämnat ut bilderna till Expressen och Aftonbladet.

–  De har valt att inte visa hans ansikte, säger hon.


USA-kravallerna
Sveriges nya adel

Hovrätten friar: Orimligt kräva att invandrare ska följa svensk lag. Kan man inte svenska så kan man ju inte läsa lagar, resonerar domstolen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.