Flicktafsaren

Video: Här ger sig flicktafsaren på unga kvinnor i Stockholm

Publicerad 6 april 2017 kl 20.59
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Fria Tider publicerar nu videobilder på den man som sexofredat ett flertal flickor och kvinnor mellan 15 och 22 år på bussar i Stockholms­området.

Gilla artikeln på Facebook

Ofredandena har utförts på bussar i södra Stockholms­området från i höstas fram till i början av året. Än så länge är det ingen som tipsat polisen om vem mannen är.

– Det är det vi väntar på, att få en identitet på vederbörande, det är därför vi lagt ut en efterlysning, säger polisens press­talesman Kjell Lindgren till Fria Tider.

– Vi har ju brotts­offrets berättelse, nu gäller det att identifiera den här personen som vi tror är gärningsmannen och hålla förhör med denne.

Fria Tider är det enda nyhets­mediet i Sverige som publicerat opixlade rörliga bilder på mannen. Videobilderna har tidigare publicerats av Aftonbladet och Expressen men med mannens ansikte kraftigt pixlat. De båda kvällstidningarna har, trots polisens vädjan, inte velat visa mannens ansikte.

– Målet var att de skulle publicera bilden, inte blurra hans ansikte. Sedan blev det inte så, då gick vi ut med bilden själva, säger polisens förunder­söknings­ledare Cecilia Närfors.

Fria Tider kan även avslöja hur mannen går till väga när han ger sig på sina offer. Mannen placerar en väska i knät som han gömmer ena handen under. Därefter för han handen till låret på den kvinna som sitter bredvid honom för att försöka komma åt att tafsa mellan hennes ben.

Känner du igen mannen i videon? Tipsa polisen på telefonnummer 114 14.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Var tionde får långtidscovid. Nya svenska studien.0 

Antidepressiva gör fiskar nervösa och fega. Ändrar sitt beteende på grund av läkemedel i vattnet.0 

Kultur

Mer islam i Bolibompa efter muslimskt s-krav. Barn ska lära sig om ramadan och eid.0 

John Cleese ber också om ursäkt – för att han skämtat om vita. Monty Python-komikerns utspel efter Apu-skandalen.0