Plågade ihjäl och styckade hundvalpar - för att få ut försäkringspengar

Publicerad 12 augusti 2012 kl 20.58

Inrikes.En 32-årig kvinna och en 30-årig man av turkisk härkomst begärdes under lördagen häktade misstänkta för grovt djurplågeri och bedrägeri. De misshandlade och styckade en valp i juni och slog ihjäl en annan i maj. De anmälde sedan att valparna var stulna för att få ut försäkringspengar.

Gilla artikeln på Facebook

Det skriver TT. I maj hittades den första valpen död i ett skogsområde i Skärholmen i Södra Stockholm. Den hade svåra inre skador och hade utsatts för mycket kraftigt våld, uppgav polis till Dagens Nyheter.

Senare i maj hittades den andra valpen död. Den hade misshandlats och sedan styckats i Tumba söder om Stockholm.

Innan ägarna fick reda på att valparna hittats döda så anmälde de dem stulna för att få ut pengar från försäkringsbolaget.

Under lördagen begärdes de båda ägarna, en man och en kvinna, häktade misstänkta för grovt djurplågeri och bedrägeri. Då de innehade en stor mängd narkotika, är de också misstänkte för grovt narkotikabrott.

Polisen vill få kontakt med den uppfödare som sålde valparna till paret. Valparna var av rasen amstaff med vit päls och bruna tecken.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Brittiske författaren Douglas Murray om vår tids stora katastrof. "När de flesta som lever idag når slutet av sitt liv kommer Europa inte längre vara Europa."0 Plus

Nyheter från förstasidan

George Soros fyller 90

Miljardären lägger ännu ett årtioende bakom sig. Men Soros kulturmarxistiska livsverk har kanske aldrig varit så hotat som idag.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0