Mordet på Wilma

Ahmed döms till livstid för mordet på Wilma – anhöriga får 60.000 kronor i skadestånd

Publicerad 27 juli 2020 kl 14.14

Inrikes. Tishko Ahmed, 23, döms nu till livstids fängelse för styckmordet på 17-åriga Wilma Andersson. Det är beskedet från Uddevalla tingsrätt.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 14 november förra året som 17-åriga Wilma Andersson försvann i Uddevalla.

Familjen hoppades att hon skulle komma hem levande, men i stället hittade hennes avhuggna huvud i en resväska i en garderob hemma hos hennes ex-pojkvän Tishko Ahmed. Resten av Wilmas kropp har aldrig återfunnits.

Idag kom domen. Tishko Ahmed döms till livstids fängelse.

Uddevalla tingsrätt dömer 23-åringen för mord och brott mot griftefrid, i enlighet med åtalet.

"Tingsrätten konstaterar i domen att det är ställt utom rimligt tvivel att mannen i Uddevalla i november 2019 genom upprepat våld uppsåtligen berövat sin flickvän livet och därefter hanterat kroppen genom att avskilja huvudet och förvara detta i sin bostad samt genom att undanskaffa resten av kroppen på okänd plats", skriver tigsrätten.

Tingsrätten konstaterar vidare i domen att det varit fråga om ett kraftigt våld och ett utdraget händelseförlopp samt att det saknas förmildrande omständigheter.

Domstolen fortsätter:

"När det gäller påföljden konstaterar tingsrätten att det inte finns några förmildrande omständigheter men däremot ett antal försvårande omständigheter. 23-åringen har utsatt den yngre och fysiskt underlägsna flickvännen för omfattande våld som ägt rum även då hon befunnit sig i en låg position mot golvet. Händelsen har ägt rum i den gemensamma bostaden. Det har varit fråga om ett inte helt kortvarigt händelseförlopp och det måste ha varit förenat med en stark dödsångest och ett betydande lidande för flickvännen."

Till detta, påpekar rätten, kommer att Ahmed efter döden utsatt hennes huvud för grovt våld och därtill skymfligt behandlat kroppen genom att skilja åtminstone huvudet från resten av Wilmas kropp. Han har sedan undanskaffat resten av kroppen som aldrig återfunnits. Det senare innebär ett fortsatt lidande för flickvännens anhöriga, enligt tingsrätten. Med beaktande av dessa omständigheter anser rätten att 23-åringen ska dömas till fängelse på livstid. Han måste stanna kvar i häkte till dess att domen vinner laga kraft.

23-åringen ska även betala skadestånd till flickvännens föräldrar och syster med vardera 60.000 kronor samt ersätta dödsboet för begravningskostnaderna.


Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Svensk boprislycka i pandemins spår

Bidragen och stödinsatserna räddar bostadsmarknaden.. SBAB bedömer att priserna kommer att stiga ytterligare i höst.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0