Mordet på Wilma

Ahmeds advokat får en miljon av staten

Publicerad 27 juli 2020 kl 21.08

Inrikes. Advokaten Beatrice Rämsell, som under den uppmärksammade mordrättegången i Uddevalla försvarade Wilma Anderssons mördare Tishko Ahmed, får nästan en miljon kronor i ersättning för det arbete hon lagt ner under rättegången. Det uppmärksammar Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Totalt får Rämsell 957.100 kronor för 410,5 arbetstimmar samt 102,5 resetimmar, inklusive moms. Det motsvarar 1.865 kronor per fakturerad timme om man även räknar med resetimmarna.

Åklagaren Jim Westerberg är kritisk till att Rämsell beviljats så mycket pengar i ersättning. Han anser dessutom att hon fakturerat för drygt 190 timmar för mycket.

– Jag tycker inte att ersättningen är motiverad och jag överväger om jag ska låta justitiekanslern titta på det här, på grund av det, säger han.

Beatrice Rämsell tycker emellertid att hennes ersättning är skälig.

Tishko Ahmeds andra advokat, Peter Olsson, får nöja sig med mer beskedliga 362.943 kronor i ersättning. Målsägarbiträdet Robert Mjösén, som hjälpt Wilma Anderssons familj genom rättegången, beviljas ersättning med 498.280 kronor.


Polen, Kroatien och Slovakien har de tryggaste medborgarna. Mångkulturella länder som Sverige och Frankrike mycket farligare, enligt EU:s officiella statistik.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0