Terrordådet i Rouen
Abdel Malik Petitjean.

Andra kyrkoterroristen identifierad

Publicerad 28 juli 2016 kl 14.04

Utrikes. Den andre man som var inblandad i mordet på en fransk präst i en kyrka på tisdagen har nu identifierats som 19-åriga Abdel Malik Petitjean, rapporterar BBC News.

Dela artikeln

Tillsammans med sin kumpan, Adel Kermiche, slog 19-åringen till mot en kyrka i Normandi på tisdagsmorgonen. De skar halsen av prästen Jacques Hamel, tog gisslan och sköts senare ihjäl av polisen.

Precis som Kermiche var Abdel Malik Petitjean känd av myndigheterna sedan tidigare. Sedan i juni hade han funnits med på en bevakningslista som ett potentiellt hot mot säkerheten efter att ha försökt att resa in i Syrien via Turkiet.

Islamiska staten, IS, har släppt en video som påstås visa hur de två tonåringarna svär trohet till terrororganisationen.

Petitjeans identitet kunde fastställas genom dna-test, enligt franska åklagare. Hans kropp var svår att identifiera eftersom den blev illa vanställd i samband med polisens skjutning men dna-provet visade att han var son till sin mor, som är bosatt i en stad i östra Frankrike.

Modern, Yamina, vägrar att acceptera att hennes son är den utpekade terroristen.

– Jag känner min unge, han är snäll. Jag födde inte en djävul. Han talade aldrig om IS, säger hon till BFM TV.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0