Terrordådet i Rouen
Terroristen Adel Kermiche (t.v) var vän med den ökände IS-bödeln Maxime Hauchard (t.h).

Här är bödeln som skar halsen av den franska prästen Jacques

Publicerad 26 juli 2016 kl 22.50
Av Mattias Albinsson

Utrikes. En bild på Adel Kermiche, en av de två terrorister som under tisdagsmorgonen ritualslaktade prästen Jacques Hamel i en kyrka i Frankrike, har nu publicerats.

Dela artikeln

Bilden på Kermich uppges vara fem år gammal och tagen någon gång när han var i 14-15-årsåldern. Sedan dess har han vid inte mindre än två tillfällen försökt resa till Syrien för att ansluta sig till Islamiska staten.

Förra året dömdes den 19-årige IS-soldaten till fängelse för förberedelse till terrorbrott efter att ha stoppats i Turkiet och därefter gripits i Schweiz på vägen tillbaka. Tidigare i år släpptes han villkorligt på fri fot och försågs med fotboja, ett beslut av domstolen som åklagaren förgäves försökte stoppa.

Kermich avtjänade alltså fortfarande en terrordom när han idag på morgonen under knivhot tvingade ned fader Jacques på knä i en kyrka i Rouen. Därefter bad han och en kumpan till honom en muslimsk bön innan de ritualmördade prästen genom att skära av honom halsen.

Den 19-årige IS-krigaren och hans kumpan, vars identitet inte är offentliggjord men som också var känd av polisen, sköts vid elvatiden på förmiddagen ihjäl av en insatsstyrka från polisen.

Daily Mail skriver att Adel Kermiche var vän med den ökände IS-bödeln Maxime Hauchard. Hauchard syns i flera videoklipp från Islamiska staten där han skär halsen av västerlänningar, "otrogna" och andra IS-motståndare.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0