Terrordådet i Rouen

Muslimer vägrar begrava terrorist som skar halsen av präst

Publicerad 1 augusti 2016 kl 11.11
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Muslimer i kommunen Saint-Étienne-du-Rouvray vägrar begrava terroristen Adel Kermiche som i tisdags var en av dem som genomförde ett terrordåd mot en kyrka i Rouen, skriver Independent.

Dela artikeln

De lokala muslimska ledarna säger att de inte tänker förbereda eller begrava Kermiches kropp eftersom de inte vill ha något med jihadisten att göra.

– Vi tänker inte befläcka islam med denna person, säger Mohammed Karabila, ordförande för den lokala muslimska föreningen, till Le Parisien.

Flera muslimer i kommunen, som ligger i utkanten av Rouen, stöder beslutet att vägra begrava den 19-årige terroristen.

– Det denne unge man gjorde var en synd, han är inte längre en del av våran församling, säger en 25-årig tekniker.

Adel Kermiche var född i Algeriet, hade en bror och en syster och kom från en framgångsrik och välintegrerad familj. Hans syster arbetar som läkare i staden medan hans mamma är professor, skriver Independent.

Tillsammans med Abdel Malik Petitjean, även han 19, trängde han sig i tisdagsmorse in i en kyrka i Saint-Étienne-du-Rouvray, som ligger i utkanten av Rouen. Där ritualmördade de båda 19-åriga jihadisterna prästen Jacques Hamel, knivskar en nunna och tog ytterligare flera personer som gisslan.

Terroristerna sköts senare ihjäl av en insatsstyrka från polisen.

Innan de båda araberna genomförde sitt ohyggliga terrordåd spelade de in en film där de svor trohet till Islamiska staten och lovade att bli martyrer. Därefter gjorde de islamisthälsning med ett finger i luften och upprepade "Takbir, Allahu akbar" tre gånger.

Scener otäckt lika dem där de båda 19-åringarna svär trohet till Islamiska staten utspelade sig igår på gatorna i Köln då 30.000 islamistiska AKP-anhängare skanderade samma ord.

– Takbir! ropade en man med gäll röst.

– Allahu akbar! Allahu akbar! svarade demonstranterna i kör.

"Allahu akbar" – 30.000 AKP-anhängare demonstrerar i Köln


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0