Klankriget i Lund

Anhållen man släppt efter klanslagsmålet

Publicerad 8 september 2021 kl 19.25

Inrikes. Efter de stora klanslagsmålen på tre platser i Lund under måndagen har polisen arbetat intensivt med utredningen. Den man som suttit anhållen efter bråken är dock släppt och är inte längre misstänkt för något brott.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen har en stor resurs som jobbar med utredningen efter måndagens bråk mellan två invandrarklaner.

Under onsdagen har polisen fortsatt att arbeta med utredningen och med trygghetsskapande verksamhet i Lund.

– Vi jobbar nu i flera riktningar samtidigt. Dels arbetar vi med hög synlighet av poliser ute i Lund för att skapa lugn och trygghet här och nu. Vi arbetar också brottsförebyggande genom samverkan med andra myndigheter och har exempelvis haft möte med den politiska ledningen i Lund under eftermiddagen för att skapa en gemensam lägesbild. Vi arbetar naturligtvis också intensivt med utredningen av bråken, säger Ann-Louise Kämpe, polisområdeschef i södra Skåne, på polisens hemsida.

Den person som greps i samband med bråken igår släpptes idag på fri fot och är inte längre misstänkt för något brott. Polisen har under dagen genomfört ett stort antal förhör med vittnen och inblandade i bråken.

Det finns många bilder och filmer på bråken som är av stort intresse för polisen och som nu samlas in och analyseras. Fler förhör kommer att hållas under den närmaste tiden och polisen är fortsatt intresserade av fler vittnesuppgifter eller om det finns privatpersoner som har bilder eller filmer från bråken.

– Med hjälp av vittnesuppgifter, bilder och filmer kommer vi att kunna identifiera personer som gjort sig skyldiga till olika brott vid händelsen, säger Ann-Louise Kämpe. Det är en stor utredning som kommer att ta tid, men vi har gott hopp om att komma framåt med hjälp av filmer, bilder och vittnesuppgifter.

Polisen i Lund har fått förstärkning från andra polisområden i region syd och kommer att fortsätta att ha hög synlighet och arbeta brottsförebyggande i Lund.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Utlandsadoptioner har fallit med 85 procent

Slappare krav för statlig befruktning en av förklaringarna. Singelkvinnor med BMI på upp till 35 kan numera få vårdens hjälp att skaffa barn.0 

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Inrikes

KD-motion om ny Estonia-utredning

Vill att militären berättar vad som hänt.. "Om det kan finnas sådant som vid den tiden var hemligt så har det nu gått så lång tid att detta borde vara möjligt att informera om idag".0 

Svenska läkare: "Emot etablerad vetenskap" att vaccinera 12-åringar mot covid-19

Varnar för upprepning av Pandemrix-tragedin.. "Barn är potentiellt sett mer sårbara och mottagliga för biverkningar än vuxna".0 

Federley sadlar om till präst efter pedofilbråk

"Bara Gud vet".. Politikern uppger sig "studera på halvfart och nosa på framtiden".0 

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0