Eliassons julsemester
Anna Kinberg Batra under sitt jultal idag.

Kinberg Batras krav: Sparka Dan Eliasson

Publicerad 19 december 2016 kl 10.21
Av Mattias Albinsson

Politik. Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra vill sparka riks­polischef Dan Eliasson. Det gjorde hon klart vid sitt jultal idag.

Gilla artikeln på Facebook

Anna Kinberg Batra inledde sitt tal med att attackera bidrags­samhället. Hon talade om att "sätta stopp för kravlös bidragspolitik" och krävde ett "bidragstak" samt sänkt skatt.

– Idag kan olika bidrag staplas på varandra och det är möjligt för en familj med tre barn att få nästan 28.000 kronor efter skatt i bidrag. Det är inte rimligt! konstaterade hon.

– Ingen får ta sig rätten att leva på andra när man kan försörja sig själv.

Anna Kinberg Batra fortsatte med att attackera bidrags­invandringen, där flera regeringar i rad släppt in invandrare i landet som sedan försörjs med skattemedel.

– Bidrag ska inte kunna öppna vägen in till Sverige! sade hon.

Efter sin attack mot den svenska bidrags­invandringen fortsatte hon med att lovorda polisens arbete, men kritisera myndighetens ledning.

– Regeringen måste inse att rikspolischefen inte håller måttet. Han ingjuter inte förtroende i den egna organisationen, men inte heller hos allmänheten, sade M-ledaren.

– Sveriges poliser behöver nystart och bättre styrning. Därför behöver Sverige en ny rikspolischef!

Moderatledaren lovade även 2.000 nya poliser och en lönehöjning för landets poliser med 2.000 kronor för att motverka flykten från kåren.

Andra halvan av M-ledarens tal ägnade hon åt bland annat utrikesfrågor. Brexit, president­valet i USA, islamistisk terrorism, Ryssland och asylkaoset var några av de frågor hon avverkade.

– Jag tror vi är många som upplever just nu att både Sverige och världen förändras på ett mycket genomgripande sätt, sade hon.

Hon ställde en rad retoriska frågor som hon menar att hennes parti har svar på.

– Vi har en plan för ett starkare Sverige! hävdade hon.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Spotify och P3 i all ära. Men varför låter föräldrar sina barn lyssna på sånt här?0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0