Aschberg ny ordförande för Publicistklubben

Publicerad 10 april 2019 kl 09.48

Media. Robert Aschberg har utnämnts till ny ordförande för Publicistklubben, rapporterar Nyheter Idag.

Gilla artikeln på Facebook

Aschberg, som är aktuell med uthängnings- och förnedringsserien "Trolljägarna", tar över uppdraget efter den tidigare ordföranden Anna Hedenmo.

– Jag tackade ja till uppdraget av fåfänga, för det här är mycket hedervärt. Med tanke på syftet och den roll som klubben spelar och kan spela, får man ju tacka ja, sade Robert Aschberg under publicistklubbens årsmöte på måndagen enligt SVT Nyheter.

Den kontroversiella 67-åringen hoppas också kunna få in nytt folk i den så kallade PK-klubben, som drabbats av ett vikande medlemsantal.

– Jag hoppas att debattverksamheten kan dra folk och dra in fler medlemmar till klubben också. Jag har sett att det har gått ner litegrann och ska man hålla de ädlare syftena levande gäller det att man har stålar till det och folk som är engagerade, säger Aschberg enligt Nyheter Idag.

Beskedet om att just Robert Aschberg ska ta över journalisternas klubb, vars uppdrag är att slå vakt om press- och yttrandefriheten, har inspirerat till hånfulla kommentarer på sociala medier.

"Ett stort grattis till Robert Aschberg som valts ny ordförande för Publicistklubben. Nu väntar vi bara på att juristen Clark Olofsson ska bli ny ordförande i Högsta Domstolen", skriver exempelvis användaren Goten på Twitter.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Traditionella jobb försvinner för unga

Vanligaste jobben: Rasta hund, städa, transportera saker.. Framtidens jobb är att sköta sköta tråkiga uppgifter åt babyboomers och andra äldre generationer.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Mer från Media

Studie: SR och SVT fulvinklar åt vänster

Framförallt vinklas invandring och SD.. "I de fall där SVT eller SR fälls i politiska ämnen lutar vinklingen nästan alltid åt det vänsterliberala hållet."0 

Högermänniskor har lägre förtroende för nyhetsmedier

Bland liberaler och vänsteranhängare är förtroendet 88 procent, bland SD:are 51 procent. "Förtroendet för medier sjunker ju längre ut på högerkanten som man har sina partisympatier."0 

Sidor

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0