Researchgruppen & våldet
Researchgruppens Ayman Osman förklarar för en kvinnlig journalist vad hon ska göra med sina åsikter. På Twitter skriver han att svenskar är "inavlade bönder", att bra poliser är döda poliser och att prinsessan Estelle är en "parasit". (Faksimil: Twitter)

Åsiktsregistrerar "näthatare" –– sprider själva grovt hat

Publicerad 20 december 2013 kl 21.30

Granskning.Vänsterextrema Researchgruppen har i nära samarbete med Expressen byggt upp ett åsiktsregister över tusentals personer som anklagas för att vara "näthatare" och sprida "rasism" och "kvinnohat". Samtidigt uttrycker sig gruppens ledande företrädare själva grovt kränkande och hatiskt på sociala medier.

Gilla artikeln på Facebook

Ayman Osman, 34, sitter tillsammans med Mathias Wåg och Martin Fredriksson i styrelsen för Researchgruppens ekonomiska förening Seppuku Media. På Twitter har han de senaste åren hävt ur sig en lång rad grova påhopp, rasistiska resonemang och nedsättande kommentarer om kvinnor.

Flera av de privatpersoner som Expressen häromveckan hängde ut hade i anonyma kommentarer bland annat kritiserat "genusmaffian", beskrivit Sverige som ett "genusmångfaldshelvete" och anklagat journalisten Lisa Bjurwald för att vara "idiot". Enligt tidningen gjorde sig männen därmed skyldiga till "kvinnohat".

Samtidigt har Researchgruppens Ayman Osman själv uttryckt sig grovt kränkande om olika kvinnor på nätet. När Nyamko Sabuni avgick som jämställdhetsminister meddelade han att den kvinnliga folkpartisten, som ursprungligen kommer från Burundi, var en "Uncle Tom".

"Och så avgår människan som gav begreppet Uncle Tom ett ansikte. May you never be left in peace", skrev Osman i ett hotfullt tweet.

Vid ett flertal tillfällen avfärdar 34-åringen kvinnliga meningsmotståndare med olika typer av nedsättande epitet. Den liberala redaktören Paulina Neuding får exempelvis höra att hon är "neofascist". Antirasisten Anna-Lena Lodenius argument bemöts med en illustration som visar att hon ska stoppa upp sin åsikt i underlivet.

"Happy Margret Tatcher [sic!] is dead-day!" twittrade Ayman Osman när den tidigare brittiska premiärministern dog.

"Ännu en parasit är född", proklamerade han i samband med att kungahuset den 23 februari 2012 tillkännagav prinsessan Estelles födsel.

Svenskar "inavlade bönder"
Men det är inte bara kvinnliga opinionsbildare som drabbas av Ayman Osmans hat. Även det svenska folket får sig en ordentlig släng av sleven.

"Hade jag kunnat hade jag sagt 'ta ert jävla skitland och skitfolk och stoppa upp det där det är som mörkast' och lämnat den här skiten", twittrade Osman i februari i år.

"Sv är ett jävla rövhål fyllt m inavlade efterblivna rasistiska bönder. Italien är rena rama antifakonventet i jämförelse. Ta mig härifrån!" fortsätter han.

När Soran Ismael i november uttryckte sig kritiskt om tårtattacken mot Jimmie Åkesson proklamerade Osman att komikern var en "husblatte". Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt fick å sin sida höra att han var en "hycklande orm" eftersom han tog avstånd från attentatet.

I samband med Husbykravallerna i maj redogjorde Ayman Osman för sin syn på poliser.

"Det finns ganska många bra poliser. Alla de är döda", konstaterade han på Twitter.


Svenska ungdomar utsattes för glåpord vid McDonalds. Flickan som gav svar på tal dömd för att ha "förolämpat" den 29-årige invandraren.0 Plus

Nya skandalvideon. Invandrare på stan talar ut om sina drömmar.0 Plus

Ekonominyheter

Swedbank döms igen: Kände till penningtvätt

Visste om problemen – men mörkade dem.. Nu beslutar Stockholmsbörsens disciplinnämnd att banken ska betala ytterligare 47 miljoner kronor i straffavgifter .0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.