Asylkommittén gav inte hela sanningen till media när de slogs för att Mohamed skulle få stanna.

" />

Asylkommittén gav inte hela sanningen till media när de slogs för att Mohamed skulle få stanna.

" />

Asylkommittén gav inte hela sanningen till media när de slogs för att Mohamed skulle få stanna.

" />

Asylgrupp mörkade om kriminell iranier

Publicerad 25 februari 2012 kl 16.40

Inrikes.De senaste dagarna har medierna skrivit flera snyftartiklar om Salam Mohamed Ali som sitter i Migrationsverkets förvar i Gävle, som inte får vara med vid sin dotters födelse. Men förutom avvisningsbeslutet finns också ett annat skäl till varför Mohamed inte släpps ut: Han är nämligen dömd för brott och det har inte framgått i media, skriver Arbetarbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Flera medier skrev i januari om Asylkommitténs kampanj för Salam och hans höggravida flickvän Sabina Quliyiva. Man har bland annat krävt att Salam borde frisläppa från Migrationsverkets förvar för vara med vid förlossningen, som skedde natten till torsdagen.

"Det som hittills inte har framgått av några nyhetsartiklar är att Salam inom några veckor ska börja avtjäna ett fyra månaders fängelsestraff", skriver Arbetarbladet.

Enligt domen har Salam misshandlat en man i Söderhamn med ett järnrör som tillhygge. Han är också dömd för en annan misshandel för ett par år sedan, och ett par andra mindre brott.

Asylkommittén har mörkat brottsligheten för medierna, enligt Arbetarbladet. När tidningen kontaktar Asylkommitténs företrädare Maud Lindgren svarar hon:

– Det är ju såklart inte bra, men den typen av uppgifter gynnar ju också främlingsfientligheten.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Kultur

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0