Asylsexvåldet

Tonårstjejer ofredades av invandrarmobb på tyskt köpcentrum

Publicerad 27 februari 2016 kl 20.04
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Uppemot ett 30-tal invandrarmän sexofredade tidigt under torsdagskvällen tre tonårstjejer på ett köpcentrum i staden Kiel i Tyskland.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt tyska Bild hade de tre tonårstjejerna, som är 15, 16 och 17 år gamla, åkt till köpcentrumet Sophienhof för att äta pizza. Plötsligt kom två invandrarmän från Afghanistan fram och började ofreda flickorna genom att följa efter dem och ta kort och filma med sina mobilkameror.

Gruppen av invandrare växte därefter snabbt och uppskattningsvis deltog som mest mellan 20 och 30 invandrarmän i ofredandet av de tre tonårstjejerna. Två av flickorna lyckades fly undan männen, men vände tillbaka eftersom de kommit ifrån sin väninna och inte visste om hon var i säkerhet.

Gänget kunde därför fortsätta ofredandet av de unga kvinnorna medan oroliga vittnen till händelsen larmade polisen. När polis kom till platsen greps två av männen som gjorde våldsamt motstånd mot de ingripande poliserna. De gripna är två afghaner som enligt tyska mediekällor är 19 och 26 år gamla. Båda gärningsmännen har redan beviljats uppehållstillstånd i Tyskland.

Händelsen på köpcentrumet i Kiel har det senaste dygnet väckt stor uppmärksamhet och avsky i Tyskland och i media har paralleller dragits till de gäng av invandrare som våldtog och sexofredade hundratals tyska flickor och kvinnor vid nyår. Även den tyske inrikesministern Stefan Studt har kommenterat händelsen och säger sig vara chockad över vad som händer i Tyskland.

Efter torsdagens "asylsexmobb" i Kiel antog den tyska förbundsriksdagen igår en ny lag för att underlätta utvisningen av invandrare som begår sexualbrott.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.