Chang Frick.

Avhopp från Fokus när Chang Frick ombeds skriva text om kärlek

Publicerad 23 juni 2021 kl 17.13

Media. Flera medarbetare hoppar av tidskriften Fokus samtidigt som kritik riktas mot "kontroversiella rekryteringar". Bland annat har Nyheter Idag-grundaren Chang Frick ombetts att skriva en artikel om kärlek.

Gilla artikeln på Facebook

– Hur man internt kommunicerat kontroversiella rekryteringar är ett av skälen till att jag slutar, säger ekonomiredaktören Emanuel Sidea till Dagens Media.

Han är en av medarbetarna på Fokus som kommer att lämna tidningen efter sommaren. Även Janne Sundling och Kristoffer Törnmalm slutar i samband med en omorganisationen på Fokus, som innebär ett större fokus på digitala publiceringar.

Nina Solomin har anställts som innehållsansvarig redaktör med ansvar för bland annat kultur. Hon har frågat Chang Frick om han vill skriva en text i Fokus som handlar om vad kärlek är. Frick har ännu inte tackat ja till erbjudandet, enligt Dagens Media.

Alice Teodorescu Måwe och Thomas Gür, som nyligen uppmärksammats för sina avhopp från Bulletin.nu, blir dessutom nya krönikörer i tidningen.

Janne Sundin har tidigare kritiserat Fokus för att tillhöra ett "högerkonservativt läger" trots att tidningen saknar politisk färg.

Emanuel Sidea vill inte uttala sig specifikt om Chang Frick men kritiserar att Fokus rekryterar avhoppare från Bulletin, som han beskriver som "en flerfalt sämre publikation än Fokus".


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Media

Bulletins chefredaktör öppet vänsterextrem

"Det är dom vita som skrämmer mig".. Andrew Rosenthal talar ut i SvD om antivita övertygelsen, bostadskarriären och kärleken till Black Lives Matter.0 

Spektakulära protesten mot nätjättarnas censur

Dramatisk kupp i Sankt Petersburg.. Samtidigt riktar Ryssland hård kritik mot Youtube-censuren.0 

Twitter stänger av kongressledamot

Nya censuråtgärder mot Marjorie Taylor Greene.. Skrev bland annat att covid-19 inte är farligt för icke-feta under 65.0 

Sommarprataren: "SD kan suga hästpenis"

Avfärdar meningsmotståndarna med "bajs" och könsord.. Nadim Ghazale uppger sig vara utsatt för en hatkampanj.0 Plus

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0