Biden lovar amnesti för 11 miljoner illegala invandrare

Publicerad 25 november 2020 kl 18.32

Utrikes. Joe Biden uppger nu att bland det första han kommer göra som president är att ge miljontals illegala invandrare i USA möjligheter till amerikanskt medborgarskap. Det rapporterar Breitbart News.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en intervju med NBC News som Joe Biden får frågan om de tiotals miljoner tredje världen-invandrare som beräknas befinna sig i USA.

Han svarar att han under sina första 100 dagar som president kommer att skicka ett lagförslag till senaten som innebär "en väg till medborgarskap för över 11 miljoner papperslösa i USA".

Biden understryker dock att framgången för amnestin hänger på hur pass samarbetsvillig kongressen kommer att vara i frågan.

Republikanska senatorer, som Lindsey Graham, John Cornyn och Chuck Grassley, har dock redan visat intresse för en uppgörelse med Demokraterna som "nästan säkert skulle inkludera en amnesti", skriver Breitbart. Risken för att Joe Bidens förslag blir verklighet är därmed överhängande, som det ser ut i dagsläget.

Vallokalsundersökningar visar att en stor majoritet av amerikanerna vill minska invandringen. Men precis som i andra västländer har politikerna och mediebolagen en annan syn på frågan än allmänheten.

Antalet illegala invandrare, de flesta från Centralamerika, i USA brukar officiellt beräknas vara runt 11 miljoner. Enligt andra uppskattningar är de dock betydligt fler än så.

Medborgarskap till de illegala invandrarna skulle ytterligare försvåra för Republikanerna att vinna val i framtiden. Tredje världen-invandrare är nämligen starkt benägna att rösta på vänsterpartier som lockar med bidrag och dylikt.


Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0