Bilbränder i Sverige
Arkivbild.

Bilbrandsterrorn i Malmö – här brinner bilarna

Publicerad 13 augusti 2016 kl 10.32
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Uppemot ett trettiotal bilar har stuckits i brand de senaste tre dygnen i Malmö. Polisen tror sig vara gärningsmännen hack i häl, men saknar bevis mot dem.
– Vi grep tre personer, säger Ewa-Gun Westford på Skånepolisen till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Vid elvatiden igår kväll var det dags igen. Två personer sågs tända eld på en bil som stod parkerad på en vändzon i stadsdelen Rosengård.

– Här är en uppringare som berättar att två personer slog sönder rutan så här finns det någon form av vittne, säger Anna Göransson på Skånepolisen till Fria Tider.

Polisen har inte lyckats få tag på någon av dem som tänder eld på bilar, men tror sig vara dem på spåren. Det berättar Ewa-Gun Westford på Skånepolisen som har ett mer övergripande ansvar för mediekontakter gällande de senaste dygnens bränder.

Här har bilar brunnit de tre senaste dygnen. Klicka för större bild. FT Grafik

– Det finns vittnen som har sett två på moped. Igår kväll har man sett två krossa rutan på en bil och sedan springa därifrån. Vi har en mängd information men vi har ingen som vi kommit så långt med att vi kan formellt misstänka för brott, säger hon.

Natten till torsdagen grep dessutom polisen tre personer som kan ha med bränderna att göra.

– De hade stulit en golfbil, berättar Westford.

– De greps 2:45 och det var inget som gjorde att man kunde misstänka dem för att ha anlagt bilbränder, men man kan konstatera att efter att de var gripna brann det inte fler gånger.

Åklagaren släppte de tre personerna, trots att de stulit en golfbil, samma morgon. Polisen har inte lyckats hitta brandbomber eller något annat som kan binda de tre till de anlagda bränderna.

– Nej, det har vi inte, säger Westford.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Swebbtv stoppade på Youtube – igen

Publicerade vetenskapligt inslag om covid-19. Befarar att kanalen snart kommer raderas helt: "Uppenbar risk."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.