Bombdåd i Göteborg utreds som hämnd mot polisen

Publicerad 23 augusti 2019 kl 13.19

Inrikes. Torsdagskvällens explosion på Gärdsås torg i Göteborg kan vara en motreaktion på polisens tillslag mot ett lokalt kriminellt nätverk, skriver nu polisen på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 20-tiden på torsdagskvällen som polisen larmades om en kraftig explosion på Gärdsås torg i Bergsjön.

"Samtal inkommer via SOS om en hög smäll som hörts på torget, med efterföljande rökutveckling. Explosionen har inträffat anslutning till en bod på torget, som fått skador i fasaden", uppgav polisen i sin händelserapport.

Bomben påverkade bland annat spårvagnstrafiken i området. Och nu tror polisen att sprängningen kan ha varit en hämnd mot polisens tillslag mot ett lokalt kriminellt nätverk.

Det är polisens officiella tes efter de inledande utredningsåtgärderna av explosionen.

– Det är inte ovanligt att vi ser motreaktioner från kriminella i samband med att vi genomför insatser som stör deras verksamhet. Vi har vissa indikationer som tyder på att explosionen kan ha koppling till ett tillslag vi gjorde tidigare under torsdagen. Detta undersöker vi nu närmare, säger Fredrik Lennartsson, biträdande lokalpolisområdeschef.

Tidigare under torsdagseftermiddagen hade polisen genomfört ett tillslag i Kortedala. Två män födda 1986 respektive 1995 greps misstänkta för narkotikabrott. I samband med tillslaget hittade polisen drygt fyra kilo misstänkt hasch som togs i beslag.

– Vi fortsätter vårt prioriterade arbete mot de kriminella nätverken i nordöstra Göteborg. Narkotika är en av de viktigaste inkomstkällorna för den grova organiserade brottsligheten och därför jobbar vi hårt för att strypa den verksamheten och få bort narkotikan från gator och torg, förklarar Fredrik Lennartsson.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Förslaget: Husägare ska betala 1,4 miljoner till VVS-branschen – per dag. Det nya lagförslaget är omotiverat och orimligt, skriver Landsbygdspartiets talesman Arne Gunnarsson i denna insändare.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Banbrytande läkemedel föryngrar människor. Forskarna själva chockade av resultatet.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0