Brutalt farmarmord i Sydafrika – familj "hängdes i träd"

Publicerad 30 juli 2020 kl 15.20

Utrikes. Två föräldrar och deras dotter attackerades brutalt på sin farm i Sydafrika i söndags. De fördes sedan bort, mördades och polisen har nu hittat alla kroppar.

Gilla artikeln på Facebook

Sedan det socialdemokratiska partiet ANC, som var terrorstämplat av USA fram till 2008, tog över den politiska makten i Sydafrika 1994, har tusentals brutala mord på vita farmare ägt rum i landet.

Anhöriga förklarar morden – som sällan uppmärksammas i västerländska medier – som rasistiska, på grund av det tortyrliknande våldet och för att det ofta inte stjäls något i samband med brotten.

Nu har ytterligare en sådan attack inträffat i Hartswater i Norra Kapprovinsen.

Där attackerades Danie och Breggie Brand samt en av deras döttrar i sitt hem.

Enligt Newzroom är farmarmordet det "mest brutala" i området hittills med "blod överallt" på brottsplatsen.

Dotterns kropp ska sedan ha hittats på en grässlätt, medan mamman och pappan hängdes i ett träd, enligt flera medier. 

Fyra män och en kvinna har nu gripits. De är misstänkta för mord, människorov och rån. De är 18, 19, 20, 36 respektive 42 år gamla.

Enligt TimesLIVE, Sydafrikas näst största nättidning, har en av de misstänkta sagt att "kropparna hängde från ett träd på fältet". Daily Mail skriver att föräldrarna "lämnades hängande döda från ett träd" i närheten av den plats där dotterns kropp dumpades. Dotterns kropp ska ha varit "extremt" illa däran när den hittades av polisens drönare.

I protest mot det brutala mordet har befolkningen i Hartswater nu genomfört en flera kilometer lång bilkaravan. 

Svenska Socialdemokraterna hjälpte sitt systerparti ANC till makten i Sydafrika genom massiva summor pengar. Hundratals miljoner skickades till terrorgruppen genom hemliga fonder, bulvaner och "påhittade projekt som täckmantel", enligt DN. 

– Sverige ensamt gav mer än Europas stora länder tillsammans, har förre S-statsministern Ingvar Carlsson tidigare sagt till DN.


"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0