Centern och pedofilerna
Fredrick Federley på gården i Björbo, där pedofilen fick flytta in.

C bekräftar: Federley kände till pedofilens brott "en längre tid"

Publicerad 1 december 2020 kl 19.18

Inrikes. EU-parlamentarikern och gayprofilen Fredrick Federley (C) kände under "en längre tid" till att hans sambo var en dömd barnvåldtäktsman. Det uppger Centerpartiets partisekreterare för SVT Nyheter.

Gilla artikeln på Facebook

Fredrick Federley meddelade förra veckan att han tar en paus från politiken. Detta efter att Stoppa Pressarna avslöjat att han levde tillsammans med en pedofil som nyligen avtjänat ett långt fängelsestraff för att ha våldtagit barn.

De etablerade medierna formulerade i samband med att nyheten kom sina artiklar på ett sätt som gjorde att många lurades att tro att Federley först då hade fått reda på sambons bakgrund. Grannarna vid C-toppens gård berättade dock för Stoppa Pressarna att politikern var väl medveten om barnvåldtäkterna och till och med erbjudit dem att läsa domen.

I ett sms till SVT i dag bekräftar Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson att Federley länge känt till pedofildomen mot sambon.

Enligt Arthursson fick partiledningen kännedom om brotten "på måndag eftermiddag den 23 november, dagen innan det blev allmänt känt". Han skriver också att det utifrån samtal med Federley "framkommit att han har vetat om detta under en längre tid"

Detta har "skadat förtroendet för" Federley, uppger Michael Arthursson.

Stoppa Pressarna har i efterhand avslöjat att Fredrick Federley varit nära vän med ännu en dömd pedofil som fantiserar om att våldta spädbarn. Federley har bland annat gått på sexpartyn och gayklubbar tillsammans med pedofilen, som enligt Stoppa Pressarna även varit vän med C-ledaren Annie Lööf.

HBTQ-rörelsens kopplingar till pedofili

• Sommaren 2019 avslöjade Världen Idag att flera personer med kopplingar till Pride och närstående organisationer nyligen hade dömts för sexbrott mot barn. Bland de dömda pedofilerna fanns en hög chef för Pride.

• I februari 2015 avslöjade Fria Tider att RFSL:s ordförande i Sydsverige åkt fast för våldtäkt och sexuella övergrepp mot flera pojkar. Mannen dömdes till 5,5 års fängelse.

• Sommaren 2012 avslöjade Fria Tider att pedofil­apologeten Kjell Rindar, som menar att "pedofiler skänker ömhet och kärlek", var med och invigde Stockholm Pride.

• Hösten 2003 dömdes RFSL Ungdoms ordförande till villkorlig dom för sexuella övergrepp mot en 13-årig pojke som var medlem i organisationen. Idag hade samma brott förmodligen bedömts som våldtäkt mot barn och resulterat i flera års fängelse.

• Sommaren 2002 avslöjade tidningen Världen idag en omfattande kommersiell sexhandel med barn på RFSL:s hemsida. Artiklarna vann Guldspaden och nominerades till Stora journalistpriset.

• Våren 1999 berättade Pål Hollender i Göteborgs-Posten att höga RFSL-företrädare förespråkar pedofili, men att att de ligger lågt eftersom "opinionen inte klarar det än".

• 1993 visade en FN-rapport att RFSL:s reseguide Spartacus användes flitigt av pedofiler när de gjorde sina sexresor till Thailand. Guiden var, enligt FN, en vägledning för pedofiler som var på jakt efter barn utomlands.

• 1991 diskuterade RFSL:s förbundskongress en underavdelning för pedofiler. Motionen avslogs, men samma år avslöjades att Pedofila Arbetsgruppen hade en postbox som gick till RFSL:s adress.

• 1983 skickade RFSL ett sexualpolitiskt uttalande till justitiedepartementet där man försvarar en positiv inställning till pedofili: ”Vem är förbrytaren? Pedofilen skänker ömhet och kärlek… Pedofilen är inte sjuk…”


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fräcka bluffen. Ytterst korrupt beteende, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0