Centern och pedofilerna

Annie Lööf också vän med Federley-pedofilen

Publicerad 1 december 2020 kl 00.40

Inrikes. Centerpartiets ordförande Annie Lööf är själv vän med en av de dömda pedofiler som stått EU-parlamentarikern Fredrick Federley nära, rapporterar Stoppa Pressarna.

Gilla artikeln på Facebook

C-toppen och gayprofilen Fredrick Federley meddelade att han skulle ta en paus från politiken när Stoppa Pressarna förra veckan avslöjade att han hade en grov barnvåldtäktsman som sambo.

Senare kom det fram att Federley hade ytterligare en nära pedofilvän, en 46-årig man som just nu avtjänar ett fängelsestraff för barnpornografibrott. Det framkommer i domen att mannen fantiserade om att våldta spädbarn och planerade "peddoträffar".

Federley och pedofilen har bland annat gått på sexpartyn och gayklubbar tillsammans, enligt Stoppa Pressarna.

Den fängslade 46-åringen är internationellt engagerad för Senterpartiet, som är Centerpartiets norska systerparti. Enligt Stoppa Pressarna har han vid flera tillfällen träffat Annie Lööf och haft Facebook-kontakt med den svenska C-ledaren. Bland annat umgicks de under Almedalsveckan i juli 2018.

Centerpartiets pressekreterare Anna Simon-Karlsson tillbakavisar dock att Annie Lööf skulle vara "nära" vän med den 46-årige pedofilen.

– Det stämmer inte att de är nära vänner. Tvärtom är detta bara en ytlig Facebook-kontakt, som hon nu tagit bort, och Annie Lööf kände inte till dessa avskyvärda brott, säger hon till Stoppa Pressarna.

Källor inom Centerpartiet uppger dock för Stoppa Pressarna att Annie Lööf och pedofilen har setts tillsammans vid ett flertal tillfällen.

Partiet har inte svarat på Stoppa Pressarnas fråga om hur det kommer sig att flera företrädare från Centerpartiet har dokumenterat samröre med dömda pedofiler.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fräcka bluffen. Ytterst korrupt beteende, skriver Jan Tullberg.0 

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0