Centern och pedofilerna

Annie Lööf också vän med Federley-pedofilen

Publicerad 1 december 2020 kl 00.40

Inrikes. Centerpartiets ordförande Annie Lööf är själv vän med en av de dömda pedofiler som stått EU-parlamentarikern Fredrick Federley nära, rapporterar Stoppa Pressarna.

Gilla artikeln på Facebook

C-toppen och gayprofilen Fredrick Federley meddelade att han skulle ta en paus från politiken när Stoppa Pressarna förra veckan avslöjade att han hade en grov barnvåldtäktsman som sambo.

Senare kom det fram att Federley hade ytterligare en nära pedofilvän, en 46-årig man som just nu avtjänar ett fängelsestraff för barnpornografibrott. Det framkommer i domen att mannen fantiserade om att våldta spädbarn och planerade "peddoträffar".

Federley och pedofilen har bland annat gått på sexpartyn och gayklubbar tillsammans, enligt Stoppa Pressarna.

Den fängslade 46-åringen är internationellt engagerad för Senterpartiet, som är Centerpartiets norska systerparti. Enligt Stoppa Pressarna har han vid flera tillfällen träffat Annie Lööf och haft Facebook-kontakt med den svenska C-ledaren. Bland annat umgicks de under Almedalsveckan i juli 2018.

Centerpartiets pressekreterare Anna Simon-Karlsson tillbakavisar dock att Annie Lööf skulle vara "nära" vän med den 46-årige pedofilen.

– Det stämmer inte att de är nära vänner. Tvärtom är detta bara en ytlig Facebook-kontakt, som hon nu tagit bort, och Annie Lööf kände inte till dessa avskyvärda brott, säger hon till Stoppa Pressarna.

Källor inom Centerpartiet uppger dock för Stoppa Pressarna att Annie Lööf och pedofilen har setts tillsammans vid ett flertal tillfällen.

Partiet har inte svarat på Stoppa Pressarnas fråga om hur det kommer sig att flera företrädare från Centerpartiet har dokumenterat samröre med dömda pedofiler.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Wolodarski kräver att SVT "guidar" tittarna rätt

DN-bossen missnöjd med SVT:s rapportering kring Trump. En journalist ska förklara för tittaren vad som är sant och falskt, anser han.0 

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

"N***rtårtan" i topp när SVT summerar tiotalets största kulturdebatter. Lena Adelsohn Liljeroth (M) satte kniven i blackface-tårta 2012.0