Gruppvåldtäkten i Visby
Några av de trakasserier Camilla tagit emot.

"Du har fått för MKE blatte kuk" – Camilla trakasseras av Fi-anhängare

Publicerad 16 oktober 2016 kl 16.39
Av Mattias Albinsson

Inrikes. 26-åriga Camilla Sandelius, som är initiativtagare till Medborgar­garde Gotland och den som gått i bräschen för att visa sitt stöd för den kvinna som för två helger sedan anmälde att hon utsatts för en grupp­våldtäkt i Visby, trakasseras i sociala medier.

Gilla artikeln på Facebook

Trakasserierna kommer sedan Gotlands tre tidningar, Gotlands allehanda, Gotlands tidningar och Hela Gotland, inlett en smuts­kastnings­kampanj mot Camilla. Bland annat har hon hängts ut som nazist och anklagats för att uppvigla till våld och att ta lagen i egna händer.

Camilla har hela tiden tillbakavisat lokal­tidningarnas anklagelser.

– Nej, aldrig! Vi har aldrig uppmanat till våld på något sätt, sade hon till Fria Tider igår.

Fria Tider har varit i kontakt med tidningarna på Gotland för att fråga vad de har för belägg för sina anklagelser, men de har inte velat svara.

"Jag 'undviker' inte att svara, jag har medvetet avstått från att svara", skrev Eva Bofride, ledarskribent på Gotlands tidningar och Hela Gotland, i ett mejl till Fria Tider tidigare i veckan.

Camilla Sandelius trakasseras av feminister. Foto: Privat

Den man som framfört de grövsta påhoppen på Camilla är en man med Mellanöstern­bakgrund som på Facebook utger sig för att vara feminist och som har en Fi-logga på sin profil­bild. Bland annat har han försökt dra igång ett feministiskt drev på Facebook för att få Camilla sparkad från hennes jobb som hämnd för hennes engagemang. Profilen har nu tagits bort från Facebook.

– Det är att jag är torr i fittan, det är bara grova ord och sådant där, berättar Camilla om de meddelanden hon fått ta emot.

Det är flera män som står för trakasserierna och en av dem har bett Camilla om ursäkt. I ett nytt meddelande skyller han på att han var full när han skrev till Camilla.

Idag klockan fyra på eftermiddagen håller Feministiskt initiativ och Vänsterpartiet en demonstration "mot rasism och sexism" i Visby.

Fria Tider har sökt Feministiskt initiativ på Gotland.


Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Svenskkrav föreslås i äldreomsorgen

Socialutskottet kräver lagförslag om språktest. "Viktig säkerhetsaspekt" att personal som bara pratar arabiska och liknande kan nekas jobba med äldre.0 

Ekonominyheter

Begagnatpriserna på bilar skenar

Upp 13,5 procent.. Den mest sålda bilen på Blocket under februari var Volkswagen Golf. 0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.