Gruppvåldtäkten i Visby
Tidningarna på Gotland tycker inte om Camilla Sandelius.

Medias hetskampanj mot Camilla fortsätter på Gotland

Publicerad 8 november 2016 kl 15.06
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Gotlands tidningar, Gotlands allehanda och Hela Gotland trummar vidare med sin lokala hets­kampanj mot Camilla Sandelius, den kvinna som är initiativ­tagare till "Medborgargarde Gotland".
– Det börjar gå för långt, säger Camilla till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Idag publiceras en ledarartikel skriven av social­­demokratiska Folkbladets politiske chefredaktör, 49-årige Erik Fransson, där han går till förnyad attack mot 26-åriga Camilla. Folkbladet är en del av Gotlands tidningar och artikeln har bland annat publicerats på webbsajten Hela Gotland. Alla tre tidningarna tillhör samma mediekoncern.

Ledar­artikeln är fylld med anklagelser som "ta över rättsprocessen", "förändra samhället med våld" och "tydliga kopplingar till rasism och nazism". Den innehåller även flera kränkande och nedsättande tillmälen riktade mot Camilla.

När Fria Tider ringer upp Fransson står han på sig och hävdar att han har belägg för anklagelserna mot Camilla om att hon vill "förändra samhället med våld".

– Jo, men visst finns det belägg för det, säger han.

Han vill emellertid inte redogöra för de beläggen i telefon utan ber oss skicka våra frågor på mejl. En stund senare får vi svar och då påstår han plötsligt att det inte är Camilla han syftar på.

Jag "uttrycker mig i allmänna ord om extremism", hävdar han.

Camilla har tidigare tydligt dementerat de anklagelser som de lokala tidningarna riktat mot henne. Fria Tiders granskning, där Gotlands lokala tidningar vid flera tillfällen fått möjlighet att uttala sig, visar att anklagelserna mot henne är grundlösa.

Letade efter försvunnen pojke
Medan lokal­tidningarna hävdar att Camilla och hennes medborgar­garde försöker "förändra samhället med våld" ser det i realiteten annorlunda ut.

I fredags försvann en åttaårig pojke från ett fritidshem i Visby och Camilla och gardet var några av dem som engagerade sig och letade efter honom.

– Det enda stora vi har gjort tillsammans är att vi var ute och letade efter den här åttaåringen som försvann, berättar Camilla och tillägger:

– Vi var ganska många personer från gardet. Vi gick inte grupp, men vi var utspridda runt om i Visby.

Polisens insatschef Christian Molin bekräftar för Fria Tider att "civila var ute och hjälpte till", men kan i övrigt inte uttala sig om uppgiften.

– Jag vet inte alls vilka som ingår i det nätverket, säger han syftandes på medborgargardet.

Pojken hittades senare under kvällen och mådde då bra. Några andra större saker har Camilla och hennes garde inte varit engagerat i senaste tiden.

"Börjar gå för långt"
Camilla Sandelius tycker att lokal­tidningarnas hätska kampanj mot henne gått överstyr. Hon funderar över att gå till domstol och stämma dem för förtal.

– Det börjar gå för långt. Det känns som att de kan skriva precis vad de vill, säger hon till Fria Tider.

Camilla misstänker att en av anledningarna till de upprepade attackerna mot henne är att en del kunder tröttnat på tidningarnas drev och sagt upp sina prenumerationer i protest.

– Det går nog inte alls så bra för den där tidningen längre, säger hon.

Se även:
Gotlands tidningar: Vi drevar mot Camilla för att hon "exempelvis" uttalat sig i Fria Tider


Nyheter från förstasidan

Demonstration mot vaccin och coronaåtgärder i Stockholm

Ca 400 personer på plats. Polisen planerar att upplösa demonstrationen på Medborgarplatsen i Stockholm 0 

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.