Gruppvåldtäkten i Visby

Misstänkt för gruppvåldtäkt begär högt skadestånd

Publicerad 20 februari 2017 kl 13.47

Inrikes. En av de män som var misstänkta för en gruppvåldtäkt mot en funktionshindrad kvinna på Gotland i oktober begär nu skadestånd, skriver Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i oktober förra året som en rullstolsburen kvinna anmälde att hon blivit utsatt för en gruppvåldtäkt på Gotland. Flera asylsökare pekades ut som gärningsmän.

I januari lades dock utredningen ned, enligt åklagaren eftersom de inblandade personerna lämnat "oklara och i vissa fall motstridiga" uppgifter. Det gick att bringa klarhet i vissa delar av förloppet, som pågick under cirka en timmes tid. Men utredningen kunde inte visa att någon av de misstänkta "genom våld eller hot tvingat målsäganden till att utföra eller tåla en sexuell handling".

Nu begär en av de misstänkta invandrarna ett ovanligt högt skadestånd. Enligt mannens advokat ska den ”extremt stora publicitet” kring händelsen ha orsakat ”mycket stort lidande” för hans klient och dennes familj. Därför menar advokaten att ersättningsbeloppet bör bli högre än vad som är praxis, skriver han till JK.


Klimatet

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0