Den misstänkte mannen grips av polis.

Campingresa slutade i massmord

Publicerad 22 juli 2020 kl 17.25

Utrikes. Sju ungdomar avrättades kallblodigt efter att ha blivit överfallna och tillfångatagna när de campade ute i naturen vid en sjö i Panama, rapporterar BBC News.

Gilla artikeln på Facebook

© Roger W

Gatúnsjön.

Den skräckfilms­liknande händelsen ägde rum vid Gatúnsjön, ett naturskönt frilufts­område som utgör en del av Panama­kanalen.

Vad som från början var totalt 13 unga män och kvinnor hade rest till sjön för att campa tillsammans. Men resan fick ett blodigt slut när de blev överfallna och tillfånga­tagna under vapenhot av två män.

Sex av ungdomarna lyckades fly därifrån men sju personer i åldrarna 17 till 22 år – fyra män och tre kvinnor – blev istället kallblodigt och systematiskt avrättade av gärnings­männen. Bland mordoffren fanns ett par tvillingsystrar.

Kropparna, som hade skottsår i huvudet, hittades i lördags i ett skogsområde. Fyra av liken fanns i en gammal militärbunker från 1940-talet, skriver BBC News.

De sex ungdomarna som lyckades fly därifrån underrättade myndigheterna om vad de varit med om, varpå en av gärningsmännen, en 18-årig man med ett ärr över ansiktet, kunde gripas. Den andre gärningsmannen är ännu inte gripen för dådet.

Enligt den gripnes advokat har mannen ingen relation till offren. Han kommer dock från samma bostadsområde i Colón som offren, och en av överlevarna uppger sig ha hört hur mördaren använde sig av ett av offrens namn.

Panama skakades av ett annat massmord tidigare i år, då en indianstam ritualslaktade sju personer vars lik sedan dumpades i en massgrav. Offren var en gravid 32-årig kvinna, hennes fem barn mellan ett och elva år samt kvinnans 17-åriga granne. De hade kidnappats från sina hem och förts bort till offerplatsen.


Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0