Centerpartiet vill ha mer EU – för att stoppa "klimatproblem" och "främlingsfientlighet"

Publicerad 2 februari 2019 kl 09.44

Inrikes. I en intervju med SR Ekot klargör nu Centerpartiets förstanamn i EU-valet Fredrick Federley att hans parti vill ha mer EU och globalism, bland annat för att bekämpa "klimatproblem" och den växande nationalismen i Europa.

Gilla artikeln på Facebook

Centerpartiet var tidigare ett EU-skeptiskt parti. Men på grund av "klimatförändringar" och växande nationalism i andra europeiska länder, vill nu partiet se mer globalism.

Inför EU-valet i vår vill partiet, till skillnad från förra valet 2014, ha "mer EU" och "samarbete".

Centerpartiet vill rent av att unionen ska få styra i en rad frågor.

Fredrick Federley räknar upp sådana frågor som länder, enligt honom, "inte har kraft nog att lösa själva", däribland så kallade klimatproblem, gränsöverskridande handel, kriminalitet och annat.

Men som sagt, syftet är också att stoppa nationalistiska partier, eller som Federley enligt Ekot menar att de är, "främlingsfientliga".

Det är en kamp om "liberala värderingarna", menar han.

– Nu står vi inför en situation där vi måste slå vakt om det vi har. Det tidigare generationer har byggt upp, som är de västeuropeiska värdena, som gör att Västeuropa är den bästa platsen i världen att leva på och att födas i, att åldras i och att verka i. Det måste vi kunna värna, säger Fredrick Federley till Sveriges Radio.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Makt och avund är drivkrafterna bakom feminismens myter.0 Plus

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0