Gränskontrollerna

Danmark vill ha permanenta gränskontroller – för att stoppa invandring och islamistisk terrorism

Publicerad 21 maj 2019 kl 00.03

Utrikes. På grund av den invandring, terrorism och kriminalitet som EU själv öppnat för fungerar inte längre unionens princip om fri rörlighet. Permanent gränskontroll med egen bestämmanderätt över gränserna måste återinföras, anser nu den danska regeringen, rapporterar DR.

Gilla artikeln på Facebook

Idén med EU är att det ska finnas fri rörlighet mellan länderna. Men på grund av den enorma invandring, kriminalitet och islamsk terrorism som spridit sig tack vare EU behövs återigen en permanent gränskontroll mot Tyskland och därmed också kontinenten.

Det menar den danske statsministern Lars Løkke Rasmussen.

– Vi måste se till att vi har permanent gränskontroll. Vi står inför en rad utmaningar, så som migrationspress, gränsöverskridande kriminalitet och terrorism. Därför har vi som nationalstat behov av att kontrollera våra gränser, säger Løkke Rasmussen enligt DR.

Rasmussen anser därför att det behövs nya Schengenregler, som för tillbaka bestämmanderätten över gränserna till Danmark som nation.

Den danske statsministern vill också att polisen ska kunna kontrollera människor på väg ut ur landet, så att internationella ligor stoppas.

EU skulle skapa fred och samarbeta över Europa. I verkligheten har det blivit tvärtom. Islamistisk terrorism, massinvandring och ofantlig kriminalitet över gränserna har blivit verklighet just på grund av EU och dess öppna gränser. Men nu är det alltså nog, tycker Danmark.

I Sverige begås hälften av alla inbrott av internationella ligor som tar sig in i landet tack vare EU. I vissa kategorier står de för nästan alla brott.


PK-avhoppare förklarar läget i bok om evolution. Genetiken visar att mänskligheten kan delas upp i raser med olika egenskaper, menar han.31 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

"Sveriges Soros" förlorar tvist mot staten. Riskkapitalisten Gabriel Urwitz, 71, tvingas punga ut igen.0 

Mer från Utrikes

Flyganfall i östra Syrien. "Vi vet att vi träffade det mål vi var ute efter".0 

Högre böter än väntat för censurerande nätjättar i Polen

Jätteböter för nätjättar.. Handlar om att bekämpa politisk korrekthet, enligt premiärminister Mateusz Morawiecki.0 

Vetenskap

Corona ökar risken att föda för tidigt. Gravida kvinnor läggs till som riskgrupp.0 

Populär kemikalie ger barn lägre IQ. Finns överallt – först nu har den undersökts.0 

Kultur

Skattefinansierad talboksinläsare somnade mitt i boken. Snarkade ljudligt under ”Natt i Caracas” av Karina Sainz Borgo.0