Gränskontrollerna

Danmark vill ha permanenta gränskontroller – för att stoppa invandring och islamistisk terrorism

Publicerad 21 maj 2019 kl 00.03

Utrikes. På grund av den invandring, terrorism och kriminalitet som EU själv öppnat för fungerar inte längre unionens princip om fri rörlighet. Permanent gränskontroll med egen bestämmanderätt över gränserna måste återinföras, anser nu den danska regeringen, rapporterar DR.

Gilla artikeln på Facebook

Idén med EU är att det ska finnas fri rörlighet mellan länderna. Men på grund av den enorma invandring, kriminalitet och islamsk terrorism som spridit sig tack vare EU behövs återigen en permanent gränskontroll mot Tyskland och därmed också kontinenten.

Det menar den danske statsministern Lars Løkke Rasmussen.

– Vi måste se till att vi har permanent gränskontroll. Vi står inför en rad utmaningar, så som migrationspress, gränsöverskridande kriminalitet och terrorism. Därför har vi som nationalstat behov av att kontrollera våra gränser, säger Løkke Rasmussen enligt DR.

Rasmussen anser därför att det behövs nya Schengenregler, som för tillbaka bestämmanderätten över gränserna till Danmark som nation.

Den danske statsministern vill också att polisen ska kunna kontrollera människor på väg ut ur landet, så att internationella ligor stoppas.

EU skulle skapa fred och samarbeta över Europa. I verkligheten har det blivit tvärtom. Islamistisk terrorism, massinvandring och ofantlig kriminalitet över gränserna har blivit verklighet just på grund av EU och dess öppna gränser. Men nu är det alltså nog, tycker Danmark.

I Sverige begås hälften av alla inbrott av internationella ligor som tar sig in i landet tack vare EU. I vissa kategorier står de för nästan alla brott.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Odenstaty invigdes i Staffanstorps kommun. Statyn är tre meter hög och sex ton tung.0 

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0