Gränskontrollerna

Danmark vill ha permanenta gränskontroller – för att stoppa invandring och islamistisk terrorism

Publicerad 21 maj 2019 kl 00.03

Utrikes. På grund av den invandring, terrorism och kriminalitet som EU själv öppnat för fungerar inte längre unionens princip om fri rörlighet. Permanent gränskontroll med egen bestämmanderätt över gränserna måste återinföras, anser nu den danska regeringen, rapporterar DR.

Gilla artikeln på Facebook

Idén med EU är att det ska finnas fri rörlighet mellan länderna. Men på grund av den enorma invandring, kriminalitet och islamsk terrorism som spridit sig tack vare EU behövs återigen en permanent gränskontroll mot Tyskland och därmed också kontinenten.

Det menar den danske statsministern Lars Løkke Rasmussen.

– Vi måste se till att vi har permanent gränskontroll. Vi står inför en rad utmaningar, så som migrationspress, gränsöverskridande kriminalitet och terrorism. Därför har vi som nationalstat behov av att kontrollera våra gränser, säger Løkke Rasmussen enligt DR.

Rasmussen anser därför att det behövs nya Schengenregler, som för tillbaka bestämmanderätten över gränserna till Danmark som nation.

Den danske statsministern vill också att polisen ska kunna kontrollera människor på väg ut ur landet, så att internationella ligor stoppas.

EU skulle skapa fred och samarbeta över Europa. I verkligheten har det blivit tvärtom. Islamistisk terrorism, massinvandring och ofantlig kriminalitet över gränserna har blivit verklighet just på grund av EU och dess öppna gränser. Men nu är det alltså nog, tycker Danmark.

I Sverige begås hälften av alla inbrott av internationella ligor som tar sig in i landet tack vare EU. I vissa kategorier står de för nästan alla brott.


Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Mer från Utrikes

Illegal bosättning döpt efter Trump

"Trumphöjderna" invigdes idag.. USA-presidenten beskrevs som en "stor vän av Israel".0 

Peterson lanserar censurfri plattform

Kommer inte bannlysa användare efter åsikter.. "När du kommit till vår plattform tar vi inte ner dig förrän en amerikansk domstol tvingar oss."0 

Sidor

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0