USA-valet
Bernie Sanders och Hillary Clinton under sina respektive valkampanjer i februari i år.

Demokratiska väljare: Sanders mer ärlig än Clinton

Publicerad 20 februari 2016 kl 13.25
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Presidentkandidaten Bernie Sanders uppfattas av partiets egna väljare som en mer ärlig kandidat än rivalen och partiets främsta kandidat Hillary Clinton. Det framgår av en opinionsundersökning som AP låtit göra.

Gilla artikeln på Facebook

64 procent av demokraterna uppfattar att ordet "ärlig" beskriver Sanders "mycket väl" eller "någorlunda väl", motsvarande andel för Clinton är endast 55 procent. Clinton uppfattas dock av de demokratiska väljarna som en mer kompetent, beslutsam och inspirerande presidentkandidat än Sanders.

Idag gör de båda kandidaterna upp om vem som får demokraternas i delstaten Nevada förtroende att kandidera i presidentvalet i höst. Tidigare har Clinton med knapp marginal vunnit i Iowa medan Sanders vann en jordskredsseger i New Hampshire.

Samtidigt som Demokraterna håller primärval i Nevada gör Republikanernas två toppkandidater Donald Trump och Ted Cruz upp i South Carolina. Även mellan Trump och Cruz är det än så länge relativt jämnt och de båda kandidaterna har vunnit en delstat vardera.

Den stora kraftmätningen kommer dock på "supertisdagen" om en dryg vecka då Republikanerna och Demokraterna håller primärval i 14 respektive 12 delstater på en och samma dag. Eftersom det den dagen hålls primärval i många olika delstater i skilda delar av landet anses supertisdagen näst intill avgörande att prestera bra på för att en presidentkandidat ska kunna vinna sitt partis nominering.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Här seglar estniska dykarna mot Estonia

Privat utredningsteam på 46 personer på väg. Nu tänker de fiska upp sanningen om Estonia från havets botten.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.