USA-valet
Bernie Sanders och Hillary Clinton under sina respektive valkampanjer i februari i år.

Demokratiska väljare: Sanders mer ärlig än Clinton

Publicerad 20 februari 2016 kl 13.25
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Presidentkandidaten Bernie Sanders uppfattas av partiets egna väljare som en mer ärlig kandidat än rivalen och partiets främsta kandidat Hillary Clinton. Det framgår av en opinionsundersökning som AP låtit göra.

Gilla artikeln på Facebook

64 procent av demokraterna uppfattar att ordet "ärlig" beskriver Sanders "mycket väl" eller "någorlunda väl", motsvarande andel för Clinton är endast 55 procent. Clinton uppfattas dock av de demokratiska väljarna som en mer kompetent, beslutsam och inspirerande presidentkandidat än Sanders.

Idag gör de båda kandidaterna upp om vem som får demokraternas i delstaten Nevada förtroende att kandidera i presidentvalet i höst. Tidigare har Clinton med knapp marginal vunnit i Iowa medan Sanders vann en jordskredsseger i New Hampshire.

Samtidigt som Demokraterna håller primärval i Nevada gör Republikanernas två toppkandidater Donald Trump och Ted Cruz upp i South Carolina. Även mellan Trump och Cruz är det än så länge relativt jämnt och de båda kandidaterna har vunnit en delstat vardera.

Den stora kraftmätningen kommer dock på "supertisdagen" om en dryg vecka då Republikanerna och Demokraterna håller primärval i 14 respektive 12 delstater på en och samma dag. Eftersom det den dagen hålls primärval i många olika delstater i skilda delar av landet anses supertisdagen näst intill avgörande att prestera bra på för att en presidentkandidat ska kunna vinna sitt partis nominering.


Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfvens mål i valet 2022: Stoppa SD

Vill stänga ute "extrema krafter" från den politiska makten. "Så vi kan fortsätta arbetet med att göra Sverige starkare."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.