USA:s presidentval 2024

Donald Trump åtalas i omstridd process

Publicerad 31 mars 2023 kl 06.41

Utrikes. USA:s tidigare president Donald Trump åtalas för brott i samband med valkampanjen. Expresidenten uppges överlämna sig själv på tisdag.

Dela artikeln

Det är en lokal åklagare i New York som bestämt sig för att försöka lagföra Donald Trump för att han betalat porrstjärnan Stormy Daniels för att hålla tyst om parternas påstådda affär för 20 år sedan.

Enligt åklagaren borde Trump ha bokfört utbetalningen som en kampanjutgift i hans valkampanj och redovisat den offentligt, trots att den betalades med privata pengar.

Enligt åklagaren var syftet med betalningen att slippa skriverier om porrstjärnan och Trump under valkampanjen, och det handlade således om en kampanjutgift. Rättsläget är dock oklart.

Beskedet kom vid 23.30-tiden på torsdagskvällen svensk tid. Det är första gången som en tidigare amerikansk president åtalas för brott.

Många spekulerar dock i att Joe Biden kommer att åtalas för brott oavsett vem som tar över som president efter honom. Detta till följd av den omfattande korruption som han sysslat med tillsammans med sin son Hunter Biden.


Nyheter från förstasidan

Åkesson: Dags börja dra in medborgarskap för kriminella

Höjer tonläget efter mordet. "Medborgarskap har delats ut som om man fått det i cornflakes-paketet."0 

Ekonominyheter

Inflationen i Sverige sjunker ytterligare

KPI nu på 4,1 procent.. "Vissa varor är till och med billigare än vad de var under samma period förra året."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.