Facebook Live-våldtäkten

Facebook-våldtäktsman åtalas igen – för grov misshandel

Publicerad 17 augusti 2017 kl 17.31

Inrikes. Ett av de flyktingbarn från Afghanistan som dömdes för den uppmärksammade live-sända Facebook-våldtäkten i Uppsala åtalas nu för nya brott. Men inte heller denna gång riskerar våldtäktsmannen att utvisas.

Gilla artikeln på Facebook

Den 21-årige afghanen dömdes i slutet av juni i år av hovrätten till två år och åtta månaders fängelse för bland annat våldtäkt och medhjälp till våldtäkt. Den internationellt uppmärksammade våldtäkten, som sändes direkt via Facebook Live från Gottsunda i Uppsala, ägde rum i slutet av april.

Enligt det nya åtalet utsatte afghanen, tillsammans med ytterligare en åtalad, en ung man för brutal misshandel natten mellan den 3 och 4 juni förra året.

Offret fick motta både slag och sparkar mot huvud och kropp enligt åklagaren, som betraktar brottet som grovt.

"Misshandeln är grov då den skett i numerärt överläge utan möjlighet för målsäganden att värja sig, då den fortsatt då målsäganden fallit till marken och bestått av allvarligt våld mot vitala delar på målsägandens kropp med icke ringa skador som följd", står det i stämningsansökan. "

Den 21-årige våldtäktsmannen är sedan tidigare dömd för en lång rad andra brott, men slipper varje gång utvisning hem till tredje världen.

Inte heller denna gång har åklagaren yrkat att afghanen ska utvisas.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Så mycket tjänar de anställda på Expo – hela listan

Personalen "hängs ut" med namn och månadslön. Vänsterextremisterna uppger sig ha drabbats av "allvarliga ekonomiska svårigheter".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.