Facebook Live-våldtäkten
Från livesändningen av gruppvåldtäkten i Gottsunda. Polisen kommer till lägenheten.

Livesände gruppvåldtäkt – har nu erkänt mord

Scrolla ner för video

Publicerad 25 november 2019 kl 17.24

Inrikes. År 2017 livesände han via Facebook en gruppvåldtäkt mot en kvinna, under glada rop om att kvinnan var en "svensk hora". För detta fick han ett mycket lågt straff – och nu har "Våldtäktsturken" erkänt sig skyldig till ett mord i Uppsala i somras. Det rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

Gilla artikeln på Facebook

Den idag 27-årige mannen, en iransk invandrare med svensk medborgarskap, lade i januari 2017 upp en livesändning på Facebook som visade hur hans två afghanska kompisar våldtog en svensk kvinna i en lägenhet Gottsunda i Uppsala.

– Så här ska en svensk hora knullas! jublade han under sändningen, enligt tingsrättsdomen.

Mannen, som på nätet har fått öknamnet "Våldtäktsturken", friades senare av Högsta domstolen för underlåtenhet att avslöja våldtäkt. Han fälldes dock för grovt förtal av kvinnan, då han filmat och sänt ut våldtäkten, och dömdes till fyra månaders fängelse.

Ur livesändningen: Polisen ingriper efter gruppvåldtäkten.

27-åringen greps återigen i torsdags förra veckan misstänkt för att ha mördat en man i 35-årsåldern på Täljstensvägen i Eriksberg i Uppsala natten mot den 3 augusti i år. Mannen hittades svårt skadad i en trappuppgång och hans liv gick inte att rädda, enligt SVT.

Den så kallade Våldtäktsturken har erkänt mordet och han häktades på måndagen av Uppsala tingsrätt.

– Min klient har medgivit både häktningsyrkandet och att det föreligger sannolika skäl, säger 27-åringens advokat Andreas Welin till SVT.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Ekonominyheter

Elbristen driver upp brödpriset

Limporna tros nu bli 1–2 kronor dyrare.. Pågens vd: "Regeringen har låtit montera ner kärnkraften."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.