Facebook Live-våldtäkten
Från livesändningen av gruppvåldtäkten i Gottsunda. Polisen kommer till lägenheten.

Livesände gruppvåldtäkt – har nu erkänt mord

Scrolla ner för video

Publicerad 25 november 2019 kl 17.24

Inrikes. År 2017 livesände han via Facebook en gruppvåldtäkt mot en kvinna, under glada rop om att kvinnan var en "svensk hora". För detta fick han ett mycket lågt straff – och nu har "Våldtäktsturken" erkänt sig skyldig till ett mord i Uppsala i somras. Det rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

Gilla artikeln på Facebook

Den idag 27-årige mannen, en iransk invandrare med svensk medborgarskap, lade i januari 2017 upp en livesändning på Facebook som visade hur hans två afghanska kompisar våldtog en svensk kvinna i en lägenhet Gottsunda i Uppsala.

– Så här ska en svensk hora knullas! jublade han under sändningen, enligt tingsrättsdomen.

Mannen, som på nätet har fått öknamnet "Våldtäktsturken", friades senare av Högsta domstolen för underlåtenhet att avslöja våldtäkt. Han fälldes dock för grovt förtal av kvinnan, då han filmat och sänt ut våldtäkten, och dömdes till fyra månaders fängelse.

Ur livesändningen: Polisen ingriper efter gruppvåldtäkten.

27-åringen greps återigen i torsdags förra veckan misstänkt för att ha mördat en man i 35-årsåldern på Täljstensvägen i Eriksberg i Uppsala natten mot den 3 augusti i år. Mannen hittades svårt skadad i en trappuppgång och hans liv gick inte att rädda, enligt SVT.

Den så kallade Våldtäktsturken har erkänt mordet och han häktades på måndagen av Uppsala tingsrätt.

– Min klient har medgivit både häktningsyrkandet och att det föreligger sannolika skäl, säger 27-åringens advokat Andreas Welin till SVT.


Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.