Facebook Live-våldtäkten

Skärpta straff för Facebook-våldtäkten

Publicerad 28 juni 2017 kl 17.22

Inrikes. Svea hovrätt skärpte idag straffen för de tre männen bakom den uppmärksammade våldtäkt i Uppsala som sändes live via Facebook. Trion får nu något längre fängelsestraff.

Gilla artikeln på Facebook

En natt i januari 2017 hade fyra personer, tre invandrare och en svensk kvinna, fest i en lägenhet i Gottsunda i Uppsala. Under natten våldtog två av männen, både flyktingbarn från Afghanistan, den kraftigt berusade kvinnan.

Den tredje mannen, som är iranier, filmade ett av samlagen och sände filmen i realtid via Facebook till en grupp personer.

Hovrättens dom innebär en skärpning av fängelsestraffet för den afghan som döms för våldtäkt och medhjälp till våldtäkt från 2 år 4 månader till 2 år 8 månader. Vidare får den man som gjort sig skyldig till våldtäkt en skärpning av fängelsestraffet från 1 år till 1 år 4 månader.

När det gäller den man som döms för grovt förtal och underlåtenhet att avslöja våldtäkt förlänger hovrätten straffet från fängelse i 6 månader till fängelse i 8 månader.

– Hovrätten har fastställt tingsrättens dom när det gäller de brott som männen har gjort sig skyldiga till men skärpt straffen, säger hovrättsrådet Göran Nilsson.

Den iranier som nu döms till åtta månaders fängelse släpptes nyligen på fri fot och attackerade då sin familj med kniv.


Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Vetenskap

Så blev människan ett landdjur. Uppsalaforskare studerade hur dagens benmärg uppstod.0 

Mikroskopiskt kryp döpt efter Greta. Nyupptäckta arten får namnet Xerobiotus gretae.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0