Knivattacken i Reading

Flera knivskurna till döds i illdåd vid Black lives matter-protest

Publicerad 20 juni 2020 kl 23.04

Utrikes. Flera personer uppges ha dödats vid ett knivdåd i Storbritannien som knyts till en protest anordnad av Black lives matter-rörelsen.

Gilla artikeln på Facebook

Knivattacken inträffade enligt polisen runt sjutiden på kvällen, lokal tid, i en park i staden Reading, några mil väster om London. Black lives matter hade under eftermiddagen anordnat en protest i samma park. Enligt vittnen gick en man till attack mot och knivhögg flera personer.

Vittnet Dan satt och drack vin i parken tillsammans med sina vänner när knivattacken inträffade. Enligt honom satt de som attackerades ned i en ring i gräset omkring 20 meter från honom och hans vänner. En man kom fram till gruppen som satt i gräset och började plötsligt attackera dem.

– Vi trodde att de lekte "Duck duck goose" och trodde någon blivit sjuk, sedan insåg vi att det var blod som sprutade ut, säger Dan till Mirror.

I videoklipp som sprids i sociala medier syns hur vittnen och poliser ger första hjälpen till blodiga människor som ligger på marken.

Minst tre personer rapporteras ha dödats i knivattacken och flera ska vara allvarligt skadade. Enligt vissa källor ska sammanlagt tolv personer ha knivskurits. Uppgifterna om antal döda och skadade är emellertid än så länge mycket osäkra, och myndigheterna har inte gått ut med några officiella siffror.

Polisen bekräftar att de gripit en misstänkt gärningsman. En poliskälla berättar för Mirror att den misstänkte greps av en ensam polisman som fick syn på, sprang ikapp och "rugbytacklade" omkull honom. Den misstänke var när han greps på väg från brottsplatsen.

Det är oklart om knivattacken har något samband med Black lives matter, en antivit våldsgruppering, och om den i sådana fall var en attack mot deltagare i protesten eller mot utomstående. Enligt obekräftade uppgifter är samtliga knivskurna vita. Företrädare för Black lives matter säger emellertid att protesten var avslutad när knivdådet ägde rum.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0