Knivattacken i Reading

Flera knivskurna till döds i illdåd vid Black lives matter-protest

Publicerad 20 juni 2020 kl 23.04

Utrikes. Flera personer uppges ha dödats vid ett knivdåd i Storbritannien som knyts till en protest anordnad av Black lives matter-rörelsen.

Gilla artikeln på Facebook

Knivattacken inträffade enligt polisen runt sjutiden på kvällen, lokal tid, i en park i staden Reading, några mil väster om London. Black lives matter hade under eftermiddagen anordnat en protest i samma park. Enligt vittnen gick en man till attack mot och knivhögg flera personer.

Vittnet Dan satt och drack vin i parken tillsammans med sina vänner när knivattacken inträffade. Enligt honom satt de som attackerades ned i en ring i gräset omkring 20 meter från honom och hans vänner. En man kom fram till gruppen som satt i gräset och började plötsligt attackera dem.

– Vi trodde att de lekte "Duck duck goose" och trodde någon blivit sjuk, sedan insåg vi att det var blod som sprutade ut, säger Dan till Mirror.

I videoklipp som sprids i sociala medier syns hur vittnen och poliser ger första hjälpen till blodiga människor som ligger på marken.

Minst tre personer rapporteras ha dödats i knivattacken och flera ska vara allvarligt skadade. Enligt vissa källor ska sammanlagt tolv personer ha knivskurits. Uppgifterna om antal döda och skadade är emellertid än så länge mycket osäkra, och myndigheterna har inte gått ut med några officiella siffror.

Polisen bekräftar att de gripit en misstänkt gärningsman. En poliskälla berättar för Mirror att den misstänkte greps av en ensam polisman som fick syn på, sprang ikapp och "rugbytacklade" omkull honom. Den misstänke var när han greps på väg från brottsplatsen.

Det är oklart om knivattacken har något samband med Black lives matter, en antivit våldsgruppering, och om den i sådana fall var en attack mot deltagare i protesten eller mot utomstående. Enligt obekräftade uppgifter är samtliga knivskurna vita. Företrädare för Black lives matter säger emellertid att protesten var avslutad när knivdådet ägde rum.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Brittiska makthavare sugna på ny lockdown

"Finns fler sjukdomar än corona". I vinter planeras nya nedstängningar för att skydda mot vanliga förkylningsvirus.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Analys: Fed-flopp i medieskugga. Bankernas märkliga deponeringar kan visa att kraschen är nära.0 

Mer från Utrikes

Merkel: Tyskarnas eget fel att de fördrevs

Omstridda smockan mot egna folket.. 14 miljoner tyskar fördrevs och miljontals kvinnor dödades i tidernas största etniska rensning.0 Plus

Sannfinländarnas partiledare slutar

Jussi Halla-aho lämnar posten efter fyra år.. Kommer avslöja orsaken till beslutet först år 2031.0 

Förbjuder politikernas PK-kupp i München. "Uefa är en politisk och religiöst neutral organisation."0 

Vetenskap

Forskare lyckas fånga elektronens hopp på film. För första gången synlig för det mänskliga ögat.0 

Kultur

Nationalmuseum: Tavla som visar fiskare i båt är rasistisk. Sprider idé om "nedärvda folkliga särdrag".0